marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Românii vaccinați pot vizita Israelul din 23 mai

La mai bine de un an de la închiderea granițelor și după trei valuri pandemice foarte dure, Israelul a anunțat că a atins imunitatea de turmă în urmă vaccinării masive. Drept urmare, autoritățile acestui stat vor permite accesul în țară începând cu data de 23 mai 2021 pentru toți turiștii români vaccinați.

Anunțul a fost făcut ieri, printr-o  declarație comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen și a ministrului sănătății, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să între în Israel în cea de-a doua etapă, care va fi anunțată în curând.

Potrivit anunțului postat pe pagina de socializare a Travel Communication, toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru turiștii români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România.

Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.

Autorităţile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informaţii despre întregul proces de acces în Israel.

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie