luni, iunie 21, 2021
26.9 C
Craiova

S-a lansat Dacia Spring, 100% electrică

Grupul Renault a lansat ieri noul model Dacia Spring  Electric, pe baza experienței acumulate în ultimii 10 ani în domeniul autovehiculelor electrice. Modelul va putea fi comandat din 2021.

Cu o baterie de 26,8 kWh, Dacia Spring Electric permite obținerea unei autonomii de 225 km și poate asigura deplasări în oraș timp de 5 zile cu o singură încărcare.

Mașina se poate încărca optim și de acasă, la o priză obișnuită sau se poate instala un Wallbox, pentru o încărcare rapidă, în 4 ore și 27 de minute. Cu încărcătorul CC (disponibil opțional), bateria se poate încărca până la 80% în numai 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă.

Cei care vor să prestabilească temperatura în habitaclu, să verifice încărcarea bateriei sau să porneasca ori să oprească încărcarea pot folosi aplicația MY Dacia și pot gestiona de la distanță autonomia, pentru un plus de confort și simplitate.

Noul model are un design nou, jante de 14 inci, din aliaj ușor, cu aspect diamantat, scut de protecție spate și gardă mare la sol și îmbină agilitatea unui vehicul de oraș cu robustețea unui SUV. Dacia Spring Electric este compactă, dar este și spațiosă, cu 4 locuri generoase și un interior modular. De asemenea, are un portbagaj spațios (280 l), iar bancheta din spate este rabatabilă.

Echipamentele de la bordul Dacia Spring sunt proiectate pentru a oferi o experiență la bord practică și confortabilă. Acestea includ sistemul multimedia MEDIA NAV cu ecranul tactil de 7 inci, ce permite conectarea prin Android Auto și Apple CarPlay pentru smartphone-urile compatibile, precum și prin Bluetooth, ecran color de 3,5 inci pentru șofer, senzori de parcare spate și cameră video spate, servodirecție electrică, geamuri electrice față și spate, închidere centralizată cu telecomandă, aer condiționat etc.

Ultimele stiri

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând...

Mai multe articole din aceeasi categorie