vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

S-a semnat contracul pentru ultimul tronson din Drumul Expres Craiova – Pitești

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că astăzi s-a semnat contracul pentru ultimul tronson din Drumul Expres Craiova – Pitești. Valoarea contractului este de 617.080.915,60 lei fără TVA.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook:

„Am participat astăzi la sediul CNAIR la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 4, grupul de firme UMB.

Același antreprenor lucrează excelent pe tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres și mă aștept ca ritmul să fie similar și pe acest segment din DX12.

Ca termene contractuale, avem 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuția celor 31,8 km ai lotului dintre Colonești și Pitești.

Câteva date despre acest sector:

  • va cuprinde 30 de structuri cu lungimea totală de 1.680 de metri (14 pasaje și 16 poduri);
  • acestora li se adaugă 28 de podețe;
  • va avea 2 noduri rutiere: la Podul Broșteni (pentru legătura cu DN65A și DN65), respectiv la Catanele (pentru legătura cu A1);
  • este prevăzută o bază de întreținere și deszăpezire la Oarja;
  • vor exista două spații de parcare/servicii, amplasate de-o parte și de alta a drumului.

Valoarea contractului este de 617.080.915,60 lei fără TVA, pentru o lungime de 31,88 km, din fonduri europene nerambursabile.

Construcţia acestui tronson de drum expres se desfăşoară pe teritoriul judeţului Argeş şi începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti la km 121+185. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

„Ne bucurăm că am semnat astăzi acest contract, lotul 4 fiind cel care închide întregul proiect al drumului expres Craiova – Piteşti. Din păcate, legislaţia naţională permite contestaţii din partea unor societăţi care nu cunosc realitatea şi situaţia clară a marilor proiecte din România. Ar fi fost bine dacă acest proiect începea încă de anul trecut când l-am mai semnat, dar aşa cum spuneam, a fost contestat şi am întârziat. Acum am fi avut poate peste 30-40% din lucrare finalizată. Ţinând cont de importanţa acestui obiectiv pentru România, finalizarea acestuia cu un an mai devreme, ar fi adus o plus valoare majoră din toate punctele de vedere. Dar, la acest moment, ne concentrăm pe implementarea întregului proiect drum expres Craiova – Piteşti”, a declarat Mariana Ioniţă, director general al CNAIR.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie