luni, iulie 4, 2022
25.1 C
Craiova

S-a votat! Primăria Slatina are acum tot terenul pentru centura mediană

Parlamentul a votat astăzi proiectul de lege care permite trecerea cu titlu gratuit a unui teren al statului în proprietatea Primăriei Slatina. Acest teren, deținut până acum de Ministerul Apelor și Pădurilor și pe care se află o parte din Herghelia Slatina, este necesar pentru realizarea centurii mediane a orașului, care va lega cele două zone industriale. Votul de azi era așteptat de mai bine de un an de slătineni, pentru că decizia privind centura mediană a fost adoptată de Consiliul Local, cu tot cu finanțarea aferentă, acum un an.

Noul drum va scoate din oraș traficul greu, motiv pentru care oamenii vor fi mulțumiți când va fi gata. Va avea o lungime de 5,5 kilometri și va costa în jur de 60 de milioane de lei, bani de la bugetul local.

Legea a trecut cu 184 de voturi „pentru”, 99 „împotrivă” și 10 abțineri.

Merită menționat că din punct de vedere politic, toți parlamentarii PSD au votat „pentru”, PNL a fost „împotrivă”, iar parlamentarii USR au fost de asemenea „împotrivă”. S-au declarat „pentru” și grupurile parlamentare Pro România, PMP, UDMR și Miniorități.

Cel mai probabil, cei de la PNL și USR au votat contra doar pentru că proiectul a fost propus de parlamentarii PSD de Olt.

Acum se va emite o Hotărâre de Guvern pentru trecerea terenului la Consiliul Local, după care lucrurile vor intra în linie dreaptă: licitație pentru constructor și demararea lucrărilor.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie