Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Șase bombardiere rusești, interceptate în Marea Neagră de avioane britanice Eurofighter decolate de la Mihail Kogălniceanu

Șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de avioane britanice de vânătoare amplasate în România pentru a securiza spațiul aerian al NATO, potrivit unui comunicat al Royal Air Force (RAF) citat miercuri de AFP.

Avioanele Eurofighter Typhoon au decolat luni dimineața din baza aeriană Mihail Kogălniceanu (sud-est) “drept răspuns față de prezența a șase bombardiere de tipul Suhoi Su-24 Fencer care operau în proximitatea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre”, potrivit sursei citate.

Bombardierele rusești s-au îndepărtat în direcția Crimeii, mai arată RAF.

Această operațiune “face parte din misiunea de poliție aeriană avansată a NATO în virtutea căreia Royal Air Force acționează pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a asigura prietenii români și pentru a pune în practică angajamentul Regatului Unite care vizează asigurarea apărării colective” a țărilor membre NATO, au precizat forțele aeriene britanice.

“Avioanele noastre au fost avertizate despre o activitate rusească importantă care a avut loc practic toată noaptea (…) înainte de a primi ordinul de decolare”, a povestit unul dintre piloți, citat de RAF.

Luna trecută, ministrul român al Apărării a calificat drept “frecvente” astfel de “provocări” din partea Rusiei.

Patru avioane Typhoon sunt amplasate în cadrul acestei misiuni în baza Mihail Kogălniceanu, care adăpostește mai multe sute de militari americani.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of