luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Șase ONG-uri, pe lista neagră a armatei israeliene: „Sunt grupări teroriste”

Armata israeliană a semnat ieri o serie de decrete prin care declară „ilegale” până în Cisiordania ocupată şase ONG-uri palestiniene plasate recent pe lista de „grupări teroriste”, o măsură care ar urma să complice şi mai mult activitatea acestor organizaţii, relatează AFP.

La 22 octombrie, Ministerul Apărării a anunţat că a plasat şase ONG-uri palestiniene (dintre care unele activează pentru apărarea drepturilor omului şi a drepturilor deţinuţilor) pe lista neagră din cauza presupuselor legături cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), un grup marxist considerat drept „terorist” de către SUA şi Uniunea Europeană.

Serviciul secret intern israelian, Shin Beth, a acuzat în mai aceste organizaţii că au deturnat fonduri „de la mai multe ţări europene” în favoarea FPEP, o sursă israeliană afirmând că au fost transferate „zeci de milioane de dolari” fără „ca vreun guvern să ştie unde au mers banii”.

Cele şase ONG-uri neagă orice legătură cu FPEP.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie