Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Scandal la Spitalul Judetean din Craiova! Rezidentii nu mai beneficiaza de hrana gratuita, iar medicii s-au solidarizat cu acestia! TVR vorbeste despre nereguli majore in cazul firmei care asigura cateringul!

Spitalul Judetean din Craiova este ca un butoi cu pulbere gata sa explodeze! Totul a inceput dupa ce rezidentilor li s-a interzis sa mai manance gratuit la cantina spitalului, cerandu-li-se 10 lei de persoana daca doresc sa ia masa. Interdictia i-a enervat la culme pe ceilalti medici titulari, care s-au solidarizat cu rezidentii si au refuzat sa mai manance la cantina respectiva. Cantina a carei acivitate lasa de dorit, TVR precizand ca o ancheta a Corpului de Control al ministrului sanatatii a constat nereguli majore.

Intregul scandal a avut urmatoarea desfasurare. Medicii rezidenţi care fac gărzi au fost informaţi că nu vor mai primi mâncare gratuită. În semn de solidaritate cu ei, alţi doctori au refuzat mâncarea oferită de firma de catering. 

Medicii rezidenţi care fac gărzi în Spitalul Judeţean din Craiova au aflat dintr-un afiş că nu vor mai primi mâncare din partea unităţii medicale.

Un medic care lucrează în acelaşi spital a anunţat imediat pe o reţea de socializare că nu va mai mânca în cantina unităţii. S-au solidarizat apoi şi alţi doctori primari şi specialişti cu rezidenţii.

Medicilor rezidenţi li s-a transmis că pot mânca la cantina spitalului, dar trebuie să plătească 10 lei pe zi.

Ministrul Sănătăţii susţine că legea e de partea spitalului. Ba mai mult, nici medicii specialişti şi nici cei primari nu aveau dreptul să primească mâncare din partea spitalului. Toţi doctorii de aici încasează, de la 1 ianuarie 2018, o indemnizaţie de hrană în valoare de 372 de lei.

La sfârşitul anului trecut, Corpul de control al ministrului Sănătăţii a verificat activitatea firmei de catering. Autorităţile spun că au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu comunica zilnic numărul persoanelor care avea dreptul să primească o masă caldă. Iar firma a susţinut că a făcut investiţii în blocul alimentar, dar nu a putut prezenta inspectorilor facturi justificative.

Nu este primul scandal care are loc in jurul firmei de catering care asigura mancarea la spital. Neregulile din ultimul scandal vin sa “intregeasca” o activitate care, cel putin lasa de dorit. Despre aceste nereguli a vorbit si postul national de televiziune, difuzand o stire ampla in principalul jurnal de stiri al TVR 1.

Stirea o puteti viziona accesand linkul de mai jos:

http://media.tvrnews.ro/video_local/201901/scandal-pe-hrana-pentru-rezidenti-export-site-29986900_29986900.mp4

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of