vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Se anunță cel mai bun an pentru Aeroportul Craiova! A fost depășită borna de 500.000 de pasageri

Anul 2023 se anunță de pe acum drept cel mai bun an din istoria Aeroportului Internațional Craiova. Duminică a fost depășită borna de 500.000 de pasageri, trendul fiind unul ascendent.

Confirmăm trendul ascendent al numărului de pasageri care aleg să zboare de pe Aeroportul International Craiova. Pentru a doua oară în istorie, Aeroportul Craiova reușește să atingă borna de 500.000 de pasageri, lucru care ne face să fim încrezători că 2023 va deveni cel mai bun an al aeroportului nostru“, a anunțat, pe Facebook, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda

Evenimentul nu a fost trecut cu vederea, pasagerul cu numărul 500.000 având parte de o surpriză la aterizare. Este vorba de pasagerul de pe locul 14B din zborul de pe ruta Charleroi-Craiova, care la aterizarea pe Aeroportul Internațional Craiova a primit mai multe cadouri din partea instituției. Reamintim faptul că în perioada 16-25 octombrie, zborurile spre și dinspre Aeroportul Internațional Craiova vor fi suspendate, urmând a fi efectuate lucrări în cadrul proiectului de extindere și modernizare, care constau în amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță“, a ținut să mai precizeze Sorin Manda. 

12 curse frecvente de pe Aeroportul Craiova

Din Craiova se zboară către Londra (Luton), Milano (Bergamo), Barcelona, Bologna, Roma (Ciampino), Paris Beauvais, Koln, Bruxelles Charleroi, Madrid și Birmingham, iar din octombrie și către Dortmund și Tel Aviv.

La Aeroportul Internațional Craiova se derulează un amplu proiect de modernizare și extindere în valoare de aproape 100 de milioane de euro, care presupune construirea unui nou terminal cu o suprafață de peste 30.000 mp, ce va putea procesa 2 milioane de pasageri pe an, și alte 20 de investiții în infrastructura aeroportuară.

Citește și: 

Aeroportul Internațional Craiova se menține în top șase la nivel național

Aeroportul Craiova, complet securizat. Este împânzit de camere video și sisteme de detecție

Noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova, în fază avansată de construcție. Când va fi gata

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie