luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Se deschid încă 74 de cabinete medicale pentru vaccinare

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat ieri stadiul activităților de vaccinare la nivel național și a făcut o serie de precizări referitoare la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare.

Va fi deschisă posibilitatea de programare a persoanelor eligibile pentru etapa a treia, direct în platforma de vaccinare, pentru județele ale căror municipii au rata de incidență cumulată a cazurilor mai mare de la 4,5 la 1.000 de locuitori. În următoarele zile, în aceste municipii, vor fi deschise centre noi de vaccinare, unde va fi distribuit vaccinul produs de compania Oxford-AstraZeneca.

La nivel național, vor fi deschise încă 74 de noi cabinete de vaccinare, cu posibilitate de programare, începând de azi, 10 martie, și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă începând de luni, 15 martie. Aceste noi cabinete vor fi destinate persoanelor vulnerabile, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice și persoanelor cu dizabilități.

Programarea pe listele de așteptare va deveni operațională din data de 15 martie. Pe lângă centrele active, funcționale la acest moment, se vor regăsi în platforma de programare și celelalte centre care sunt prevăzute pentru actuala campanie de vaccinare, care urmează a fi operaționalizate și deschise pe măsură ce noi vom avea dozele disponibile.

Fiecare persoană vaccinată cu cele două doze își va putea descărca adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

În plus, s-a renunțat la limita de vârstă pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca, astfel încât toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în momentul de față, pot să se programeze la centrele de vaccinare în care este distribuit vaccinul produs de această companie.

 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie