duminică, iulie 21, 2024
21.4 C
Craiova

Se extind traseele de transport public din Craiova!

Traseele de transport public din Craiova vor fi extinse începând de luni, 18 septembrie. În același timp, au fost înființate și noi stații de autobuz.

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. „Extindem traseele de transport public din Craiova, pentru a veni în sprijinul nevoilor locuitorilor ce folosesc acest serviciu. Astfel, începând de luni, 18 septembrie, RAT Craiova aduce modificări la mai multe trasee ale mijloacelor de transport în comun. Datorită faptului că unele zone ale municipiului Craiova erau neacoperite de traseele de transport public, au fost modificate patru astfel de rute, respectiv Traseul 1, Traseul 5b, Traseul 23b și Traseul 20“, a anunțat primarul Craiovei, pe Facebook.

Astfel, Traseul 1 va acoperi și cartierul Romanești, fiind înființate noi stații – Bucura și Fântâna Popova, unde va fi noul capăt de linie. Traseul 5b va fi prelungit în cartierul Veterani, fiind înființate noi stații – Infanteriei, Vânători de Munte 1 și 2 și Artileriei. Traseul 20 va continua de la Parcului Tineretului, urmând să meargă până în parcarea Water Park Craiova, unde va avea capăt de linie. Traseul 23b va acoperi cartierul Bariera Vâlcii, fiind înființate mai multe stații pe bulevardul Carpenului, până la intersecția cu strada Gârlești.

Ar mai trebui menționat că de luna trecută pe traseele RAT Craiova și-au făcut apariție și cele 30 de autobuze electrice Granton, achiziționate de municipalitate cu fonduri europene. Acestea au o lungime de 12 metri, 3 uși de acces și o capacitate totală de 92 de locuri per autobuz.

Citește și:

65 de milioane de euro pentru repararea străzilor din Craiova până în 2027

Un nou pasaj suprateran în Craiova! S-a emis autorizația de construire

E gata linia de tramvai de pe strada Henry Ford!

Ultimele stiri

Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, celebrată astăzi, de Sf. Ilie

La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul...

Mai multe articole din aceeasi categorie