duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Se face drumul Craiova – Lugoj: 250 de kilometri vor lega Oltenia de Banat

Compania de Drumuri a scos la licitaţie contractul pentru proiectarea completă a drumului de mare viteză Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj, profilul – drum expres sau autostradă – urmând să fie stabilit în urma unor analize ulterioare. Şoseaua rapidă care va asigura legătura între Oltenia şi Banat va avea o lungime de aproximativ 250 kilometri. Practic, Drumul Expres sau Autostrada Craiova – Lugoj va asigura legătura Olteniei cu Autostrada A1 şi vama Nădlac 2.

Concret, Bănia urmează să fie legată de reţeaua naţională de autostrăzi prin Drumul Expres Craiova – Piteşti (primele trei loturi sunt în execuţie) şi tot de la Craiova este deja în proiectare Drumul de mare viteză până la Târgu Jiu. De la Bucureşti la Alexandria pe traseul DN 6 a fost lansată licitaţia pentru proiectare drum de mare viteză, iar pentru traseul Alexandria – Craiova se caută un constructor pentru a finaliza modernizarea segmentului Mihăeşti – Caracal din judeţul Olt.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat că licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Cătălin Drulă a menționat și câteva date referitoare la acest proiect de infrastructură:

– lungime estimată: aproximativ 250 km;

– licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai genereze sincope la derulare;

– profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului;

– din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul „preliminary design” (proiect tehnic „preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de exemplu geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului

Valoarea totală a contractului este estimată între 107.465 şi 127.002 milioane de lei. Durata contractului este de 43 de luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2021, ora 15:00, după care va avea loc deschiderea acestora.

 

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie