Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Se intampla din nou ! Incepe scoala si zeci de unitati de invatamant nu au autorizatii de functionare! Vezi cum explica autoritatile situatia!

Luni incepe scoala! Si ca in fiecare an, autoritatile constata ca sute de scoli la nivelul intregii tari nu au autorizaţie de securitate în caz la incendiu şi sunt fără aviz de funcţionare de la Direcţia pentru Sănătate Publică. Iar in Gorj situatia nu difera deloc fata de ce e la nivel national. Si in Oltenia, la fel ca in fiecare an, autoritatile locale dau asigurari insa ca nu li se poate intampla nimic primejdios copiilor.

„Faţă de anul trecut, lucrurile stau mai bine. Este o chestiune care ne linişteşte, dar ne provoacă pentru la anul să începem mai devreme aceste evaluări. 2% din unităţile de învăţământ funcţionale la nivelul judeţului Gorj nu au autorizaţie de funcţionare de la DSP. Se referă la unităţile care sunt în procedură de reabilitare, modernizare”, a anunţat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

Pe langa autorizatia de functionare de la DSP, multe unitati scolare din Gorj nu au autoriatia de securitate în caz de incendiu. Situatia a fost explicata de Augustin Malacu, inspectorul şef al ISU Gorj: “„Mai sunt 30 de scoli care necesită autorizaţie. Sunt prinse unele dintre ele în Programul de Dezvoltare Locală. Vom găsi soluţii împreună cu primarii astfel  încât, până la sfârşitul anului viitor, să nu mai avem şcoli fără autorizaţie”.

 

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of