luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Se lucrează la centura ocolitoare a Slatinei

Primăria Slatina anunță că au început lucrările de modernizare a tronsonului 3 din varianta ocolitoare a Slatinei. Până să se ajungă însă aici, au avut loc procedurile birocratice.

La sfârșitul anului trecut, primarul anunța: „Una dintre marile probleme ale municipiului Slatina o reprezintă varianta ocolitoare, intrarea dinspre Pitești, cu străzile Pitești, Oituz propriu zisă, panta și apoi ieșirea spre Podul Olt, bulevardul Constantin Brâncoveanu. Am făcut un studiu de fezabilitate, am făcut procedurile de licitație care au durat, ca de obicei și după doi an am reușit în vara aceasta să semnăm contractul de lucrări. Iar după cele trei luni de proiectare, am început lucrările pentru reabilitarea Variantei Oituz. Este cel mai mare proiect de infrastructură până în acest moment al municipiului Slatina”, anunța primarul Emil Moț.

Valoarea contractului este de 35.650.464 lei, durata este de 18 luni, din care trei luni de proiectare care s-au dus deja și vor urma 15 luni de execuție propriu zisă.

„Va fi o reabilitare totală a tot ceea ce înseamnă parte carosabilă și în același timp vom veni separat cu reabilitarea spațiilor verzi. Lungimea totală a străzilor este de aproximativ 4,5 kilometri. Lucrările vor fi complexe, se va săpa la 90 de centimetri și se va schimba absolut toată infrastructura. Pe Varianta Oituz vom avea lucrări de reabilitare a zidului de sprijin, piloni forați, pentru că acolo dealul este destul de instabil. Vom amplasa și două pasarele pietonale, una pe Oituz, una pe Pitești”, a explicat primarul.

Azi deja se lucrează la tronsonul trei.

„Vă anunț că începând de ieri am dat startul lucrărilor de modernizare a infrastructurii pe Bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, respectiv a tronsonului 3 din varianta Oituz.
Astfel, în vederea fluidizării traficului și a dezvoltării economice din orașul nostru, lucrările la obiectivul “MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ EXISTENTĂ ÎN MUNICIPIUL SLATINA (PITEȘTI, OITUZ, B-DUL C-TIN. BRÂNCOVEANU)” se desfășoară concomitent atât pe strada Pitești cât și pe Bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm de toată considerația!”,a transmis ieri Emil Moț.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie