duminică, mai 22, 2022
24.4 C
Craiova

Se montează scaunele la noua arenă de atletism din Craiova

Lucrările la arena de atletism din Craiova sunt în plină desfășurare, în aceste zile urmând a fi montate cele cinci mii de scaune. Administrația orașului e încântată că se apropie momentul inaugurării, cu atât mai mult cu cât sportivii fac de ceva timp naveta la Pitești pentru a se antrena. Noua pistă și tot ansamblul din jur sunt realizate în urma unui proiect special, moniorizat constant de o firmă de consultanță din Germania, acreditată de Federația Internațională de Atletism. Autoritățile locale dau asigurări că baza de la Craiova e unica de acest fel din România și că aici va fi „kilometrul zero” al Federației naționale de atletism. Tot aici ar urma să se desfășoare și toate campionatele naționale. Va exista o pistă de 400 de metri și cea de încălzire, de 200 de metri.

Sală de forță pentru sportivi și zonă VIP

Stadionul va fi prevăzut cu o zonă de încălzire pentru competiții, o construcție P+1 pentru depozitarea materialelor sportive și pentru vestiare, precum și alte spații. Atleții vor beneficia și de o sală de forţă, iar pentru public vor fi zone cu alimentație publică, grupuri sanitare şi garderobă, anunță sportuldoljean.ro. La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de conferințe.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare. 

Costuri de peste 9 milioane de euro

Lucrările la noul stadion, situat chiar lângă arena ”Ion Oblemenco”, au început în iunie 2019 și se estimează că vor fi gata în mai 2020. Costul este de peste 9 milioane de euro. La finalul anului trecut a fost semănat și gazon, care a răsărit deja sub prelate, după cum anunță Mihail Genoiu, primarul Craiovei. „A început montarea celor 5000 de scaune, s-au montat corpurile de iluminat pe stâlpii de nocturnă, se lucrează deja la finisajele interioare. Zilele acestea încep lucrările de pregătire a terenului pentru turnarea pistei din tartan”, spune primarul.

Ultimele stiri

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare...

Mai multe articole din aceeasi categorie