vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Se pregătește reluarea lucrărilor la tronsonul I al DEx 12 Craiova – Pitești. CNAIR caută supervizor

În curând, vor fi reluate lucrările și la tronsonul I al Drumului Expres (DEx 12) Craiova – Pitești, după ce CNAIR a ales un alt constructor pentru a finaliza cei 17,7 km din județul Dolj. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere caută însă și un supervizor pe perioada derulării lucrărilor la tronsonul I al drumului expres.

Licitația pentru serviciile de supervizare a contractului de execuție lucrări drum expres Craiova-Pitești, tronsonul I, a fost lansată la începutul acestei luni de CNAIR, cu termen limită de primire a ofertelor data de 16 octombrie. Obiectul contractului constă în furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate, atât în timpul perioadei de execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în conformitate cu prevederile caietului de sarcini şi ale legislaţiei în domeniu. Valoarea estimată a contractului este între 13.950.545,26 lei și 16.466.098,94 lei (fără TVA).

Autoritatea contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 2.515.553,68 lei fără TVA, valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului (fără sumele provizionate și rezerve de implementare). Astfel, valoarea estimată totală a contractului (inclusiv servicii similare) ajunge la 16.466.098,94 lei fără TVA, adică 19,6 milioane de lei cu TVA (3.966.000 de euro).

Care sunt condițiile de stabilire a supervizorului

Supervizorul va trebui să urmărească lucrările, „în vederea corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligațile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul lucrărilor“, după cum se menționează în anunțul de participare la licitație.

Criteriile de atribuire a contractului de supervizare este „cel mai bun raport calitate – pret“, unde prețul are o pondere de doar de 35% din ofertă.

În alegerea supervizorului lucrărilor la tronsonul I al DEx 12 Craiova-Pitești, CNAIR va ține cont și de experiența deținuta de inginerul constructor responsabil cu cantitățile – 7%, de abordarea propusă privind implementarea contractului prin prisma metodologiei de prestare a serviciilor – 22%, de experiența deținută de coordonatorul de contract – 10%, de experiența deținută de inginerul responsabil cu asigurarea calității – 8%, de experiența deținută de inginerul constructor responsabil de drumuri – 5%, de experiența deținută de inginerul constructor responsabil de poduri – 5% și de abordarea propusă privind planificarea resurselor tehnice și umane în corelare cu specificul și complexitatea activităților desfășurate în cadrul contractului de supervizare – 8%.

Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung va trebui să finalizeze tronsonul I al DEx Craiova – Pitești

Lucrările la tronsonul abandonat de italienii de la Tirenna Scavi și aflat într-un stadiu de execuție de 57% au fost atribuite, în vară, unei asocieri conduse de turcii de la Ozaltin, din care face parte și firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL. Pentru regiunea Oltenia este o premieră ca un constructor din Craiova să lucreze la un drum expres, dar Strade și-a arătat deja măiestria la lucrările de întreținere a drumurilor naționale sau de modernizare a drumurilor județene.

Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI AS (lider) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL și-a asumat că va finaliza lucrările la tronsonul I al drumului expres Craiova – Pitești în 18 luni. Contractul de lucrări a fost semnat în urmă cu o lună, valoarea de atribuire fiind de 439,29 milioane de lei (fără TVA), adică 552,75 milioane de lei cu TVA (105,6 milioane euro). 

Citește și: Craiova va avea și un Skate Park. Se caută deja constructor

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie