luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Șefa DGASPC Olt: „Uneori e spre binele copiilor să fie în sistemul de protecție”

Directoarea DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a vorbit la emisiunea „Rațional” de la Euro Oltenia Info despre câteva dintre provocările cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Procedura de adopție s-a scurtat și s-a simplificat în România, spune ea, dar, chiar și așa, sunt familii care caută să ia din sistem „copilul perfect”.

„Familiile doresc copii mici, până în 3 – 4 ani, doresc copii „perfecți”. Eu sunt un pic dezamăgită, o spun mereu, din punctul meu de vedere orice copil merită să aibă o familie. Eu le spun familiilor să vină să întâlnească copilul, să petreacă timp cu el, și abia după aceea vă uitați și la dosar, o să vă dați seama că sunt minunați copiii. Din fericire sunt și familii care au adoptat copii „greu adoptabili”, foarte mulți în Slatina. Nu îmi doresc copii în sistemul de protecție, dar uneori e spre binele lor. Au venit copii care au fost legați cu lanțuri, care au fost abandonați, lăsați nemâncați. Când vedem un copil aflat în sistem și care are probleme, trebuie să ne gândim ce a trăit el, dincolo de a-l judeca și hai să încercăm să îi fim prieteni”, spune Rădița Piroșca.

DGASPC Olt este una dintre direcțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Olt. „Consiliul Județean ne finanțează. Nu se face totul doar cu suflet, ci trebuie și resurse. Ori Consiliul Județean, domnul președinte în special Marius Oprescu ține ca serviciile noastre, casa copiilor noștri să fie la standarde înalte, să fie caldă și am investit foarte mult în locuință, dar și în formarea personalului”, a mai spus șefa DGASPC Olt.

Puteți urmări integral emisiunea AICI.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie