joi, februarie 25, 2021
4.8 C
Craiova

Șefi noi la CEO. Un membru în Directorat câștigă 32.000 lei, brut

Complexul Energetic Oltenia se pregătește să aibă o nouă conducere și a contractat deja serviciile unei firme de recrutare în acest sens. Misiunea acesteia este să aleagă șapte membri în Consiliul de Supraveghere și cinci în Directorat. Ideea este ca aceștia să aibă un mandat de patru ani, astfel încât să existe stabilitate și nu un „du-te vino”, cu colegi apăruți te miri de unde, ca până acum. Pentru Directorat veniturile sunt bune – 32.000 lei lunar brut, ceea ce înseamnă în jur de 18.700 net. Sunt aproape 4.000 de euro de cheltuit – dacă ai unde – în Târgu Jiu…

O firmă modestă

Societatea cu care CEO a încheiat contractul de consultanță pentru recrutare este Fox Management Consultants SRL, înființată în 2012. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma se ocupă de  „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă” (CAEN: 7810). Are sediul într-o cameră dintr-un imobil de pe strada Barbu Văcărescu din București și a avut un singur angajat în 2019. Cifra de afaceri în același an, 2019, a fost de 226.613 lei. Acționar unic și administrator este Radu Magdalena-Cristina, din București. Pe propriul site, compania prezintă o listă lungă de competențe în domeniul recrutării, precum și un portofoliu mare de clienți.

Recrutare complicată

Cei care vor veni la cârma Complexului trebuie să îndeplinească anumite criterii, obligatorii din perspectiva guvernanței corporative. Este nevoie de experiență de 15 ani în specializări diferite – tehnic, juridic, financiar. Și, cel mai important, să nu fie în conflict de interese. De exemplu, nu poate aplica pentru un post de membru în CS al CEO un angajat al CEZ, Romgaz sau Hidroelectrica. Nu poți să lucrezi într-o companie din branșă și să te afli simultan și în conducerea alteia. Prin urmare, selecția se face cu oameni din exterior, de unde și comentariile multora că au fost aduși tot felul de experți pe alte domenii. Pot veni cei din domeniu doar dacă demisionează de la locul lor de muncă și devin doar membri în acest CS al CEO. Cum nu este un job full time, ci presupune doar participarea la ședințe, nimeni nu își lasă locul de muncă bine plătit ca să vină o dată pe lună la Târgu Jiu.

Salarii mari, obiective neplăcute

Un membru al Consiliului de Supraveghere al CEO primește pe card în jur de 8 – 9 mii de lei. Iar un membru al Directoratului e plătit lunar cu suma de 32.000 brut. Cum spuneam, un salariu foarte bun pentru o companie românească.

De această dată, noii șefi vor avea de luat măsuri neplăcute. Se vorbește despre rentabilizarea companiei, în sensul reducerii numărului de angajați din sectorul TESA – sute de contabili și o armată de juriști. În condițiile în care CEO mai apelează și la firme de avocatură.

209 contabili

Concret, birourile de contabilitate ale CEO sunt pline ochi, având peste 200 de contabili. Greu de înțeles ce fac, din moment ce situația CEO e mai grea ca niciodată, iar viitorul nu sună bine deloc. Pus în fața unui program de restructurare creionat cu Comisia Europeană și cu „sabia” Green Deal deasupra capului, Complexul trebuie să lepede cât mai urgent haina de „vacă de muls” de până acum.

CEO este o companie de o importanță uriașă pentru producția de energie din România. Există însă o presiune internațională pentru desființarea producției de energie prin arderea cărbunelui, iar din această perspectivă, CEO are nevoie de reformare. În egală măsură, toate conducerile politice ale României au abuzat de această companie bogată. Recrutările pentru pozițiile de conducere s-au făcut și până acum cu firme „independente”, iar câștigătorii recrutați s-au dovedit a fi apropiați ai unui ministru sau politician aflat la putere. Politicieni cu rădăcini în Gorj au făcut averi din afaceri cu CEO. Dacă nu ei, atunci părinții lor, cumetri, verișorii etc. Politicieni de la București care au simțit vulnerabilitățile companiei s-au abonat la contracte de consultanță sau avocatură. Și tot așa.

Astfel, una dintre cele mai bogate și puternice companii românești, deținută aproape în totalitate de statul român, se transformă pe zi ce trece într-o povară. Nimeni nu a bătut cu pumnul în masă la Bruxelles pentru CEO, așa cum au făcut polonezii pentru ale lor. Nimeni nu s-a implicat în rezolvarea problemelor fără să aibă un interes ascuns. Niciun politician nu a promovat în funcțiile de conducere ale companiei energeticieni pricepuți, valoroși și FĂRĂ apartenență politică.

Revenind la contabili, ce-i drept, ei sunt împărțiți in 14 puncte de lucru. Mai mult, Complexul nu are un sistem de gestionare a contabilității gen SAP sau JD Edwards, ci totul se face clasic – Excel și Word… Noua conducere va lua măsuri aici, va implementa sisteme noi de contabilitate și va reduce din sutele de angajați care înghit salarii de milioane. Și la juridic e aceeași poveste. Numărul acestora e de zeci – unii spun chiar 100. Dacă întrebi sindicatele, vor spune da, dar CEO are patru sucursale energetice,  nouă cariere și o unitate de căi ferate uzinale, e ditamai colosul. Dacă întrebi în Directorat sau CS vei afla că așa nu se mai poate, că acest sector TESA a fost burdușit de neamuri, pile și e timpul să eficientizăm.

Schimbare întârziată

În mod normal, CEO ar fi trebuit să instaleze în decursul lunii ianuarie noua conducere. Dar suntem departe de acel moment. Recrutarea de tip corporativ e de durată și presupune mai multe etape. Prima dată se depun plicurile cu candidaturi. Asta înseamnă acte personale – diplome, cursuri, perfecționări, adeverință medicală etc – precum și anumite formulare ce trebuie completate. Urmează apoi o selecție nouă – din lista lungă se face o listă scurtă. Sunt anunțați cei calificați, care trebuie să depună și o scrisoare de intenție în care spun ce au de gând să facă odată ajunși la CEO. Durează și asta până se decide care se califică în „finală”. Acesta este un interviu. Deci chiar dacă ar vrea, firma de recrutare nu are cum să facă aceșt pași „pe repede înainte”.

Cine conduce acum CEO?

Consiliul de Supraveghere al CEO este format acum din cinci membri: Cosmin Mitrică, de profesie avocat, Vlad Constantin, inginer de petrol și gaze, Alexandru Marcoci, care a făcut Facultatea de Geografie dar a lucrat și în vânzări în domeniul farmaceutic, Mădălin Eftenoiu, finanțist și Georgescu Petre Mădălin, econimist cu experiență în consilii de administrație – a fost și la Severnav și la Aeroportul Timișoara și Alcom.

Directoratul e format din patru membri: Daniel Burlan (inginer cu o lungă carieră în domeniu), Bălășoiu Constantin (economist cu vechime în sistemul energetic), Popescu Grigore Iustin (inginer de mine) și Lăcrămioara Diaconu (finanțist, cu experiență în domeniul gazelor naturale – producție, piața de capital, relația cu investitorii etc). Nu este exclus ca din următoarea echipă să facă parte aceiași membri. Ei cunosc deja situația, au lucrat la planul de restructurare și au ocazia ca în următorii patru ani să îl implementeze.

Ultimele stiri

Noi autorizații pentru Drumul Expres Craiova – Pitești

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a anunțat că  în această săptămână a fost emisă autorizația de construire pentru un nou...

Mai multe articole din aceeasi categorie