marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Șeful de la Drumuri Craiova, acuzat de înșelăciune. I se fac percheziții acasă și la birou

Bogdan Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri Craiova, este acuzat că și-a falsificat studiile. În acest moment se fac percheziții la el acasă și la sediul DRPD Craiova.

Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, „procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.


Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.
Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice”.

Bratu, susținut de ministrul Virgil Popescu

Șeful DRPD Craiova este din Giurgiu și a avut inițial susținerea PSD, mai exact a lui Nicolae Bădălău. El a fost demis în 2018 de la conducerea direcției, dar a contestat decizia și a câștigat în instanță. Prin urmare a fost repus pe funcție. Presa locală relatează că Bratu nu se bucură de susținerea politică a niciunui partid din Dolj, dar ar fi un apropiat al lui Virgil Popescu, actualul ministru mehedințean al Energiei, fost ocupant al portofoliului de la Economie. Chiar dacă a fost pus de PSD, Bogdan Bratu pare să se înțeleagă de minune cu PNL, apărând în multe imagini lângă miniștrii liberali.

Cătălin Drulă, în schimb, ministrul USR al Transporturilor, pare să nu mai tolereze situația: Bogdan Bratu a fost personaj principal în numeroase articole din presa de scandal și se află în atenția DNA din cauza unui contract. Pe 5 ianuarie, procurorii anticorupție se aflau la sediul DRPD pentru a ridica documente. Ancheta e în curs.

Potrivit CV-ului, Bogdan Bratu a făcut liceul la Giurgiu și a absolvit atât Academia de Studii Economice București – cu licență în economie, cât și Facultatea de Drept la Universitatea Hyperion.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie