luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

Șeful DNA: Persoane importante în stat profită de pandemie și se îmbogățesc

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat astăzi că infracţiunile de corupţie s-au înmulţit în perioada pandemiei, deoarece există persoane cu funcţii importante în statul român care profită de situaţiile de criză şi „încearcă să se îmbogăţească pe seama suferinţei cetăţenilor”.

„În ultimii doi ani, începând cu martie 2020, am constatat că în pandemie, ca şi în alte situaţii de criză, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie se înmulţesc, deoarece există persoane cu funcţii importante în statul român care profită de aceste situaţii şi încearcă să se îmbogăţească pe seama suferinţei cetăţenilor”, a spus Bologa, la prezentarea bilanţului activităţii DNA pe anul 2021.

Crin Bologa a explicat faptul că, de la declararea stării de urgenţă în martie 2020, la DNA au fost înregistrate 175 de dosare având ca obiect infracţiuni legate de pandemia de COVID-19.

Dintre acestea, în anul 2021 au fost soluţionate 27 de dosare, din care în şapte dosare privind 19 inculpaţi s-a dispus sesizarea instanţelor de judecată prin trei rechizitorii şi patru acorduri de recunoaşterea vinovăţiei.

„În prezent, mai avem în lucru 89 de astfel de dosare. În aceste dosare avem puse sub acuzare zeci de persoane, faţă de unele dintre acestea fiind luate şi măsuri preventive. Noi acordăm o atenţie deosebită acestor dosare, unele sunt soluţionate mai simplu, cum ar fi corupţia legată de vaccinarea la chiuvetă, în altele, cum ar fi achiziţiile publice de aparatură din ţări îndepărtate – Turcia, China, Coreea de Sud, avem mult de lucru, avem comisii rogatorii pe rol şi aşteptăm să primim documente din aceste state”, a mai spus Bologa.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie