luni, ianuarie 18, 2021
-4.2 C
Craiova

Șeful Romgaz a fost demis. Adrian Volintiru era pus de ALDE

Consiliul de Administrație al Romgaz S.A l-a revocat pe Constantin Adrian Volintiru din funcția de director general, încetând astfel și contractul de mandat încheiat între S.N.G.N. Romgaz S.A. și acesta.

„Până la numirea unui nou Director General, conducerea S.N.G.N. ROMGAZ S.A., inclusiv reprezentarea legală a Societății, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu PENA, Director General Adjunct al S.N.G.N. ROMGAZ S.A, se arată în comunicatul Romgaz, transmis în urmă cu scurt timp.

Volintiru a fost instalat în funcție în perioada în care Ministerul Energiei era condus de Anton Anton, din partea ALDE. De altfel, mai mulți manageri, mai mari și mai mici, din companiile energetice de stat au fost numiți în funcții de guvernul PSD-ALDE.

Demiterea ar fi legată, spun sursele noastre, de faptul că termocentrala de la Iernut s-a dovedit a fi o piatră de moară pentru Volintiru și nu va fi gata la timp, conform graficului de execuție. Alte surse vorbesc despre implicarea Romgaz în posibile tranzacții cu firmele care au drept de exploatare a gazelor din Marea Neagră. Experți care vor să își păstreze anonimatul spun că Romgaz ar fi urmat să cumpere dreptul de exploatare a unor perimetre offshore, lipsite de valoare.

După cum a declarat pentru Ziarul Financiar, Volintiru nu știa ce i se pregătește.

„Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi (13 ianuarie – n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, spune Adrian Volintiru pentru ZF.

Premiu pentru cel mai bun CEO

Culmea este că Adrian Volintiru se numără printre premianţii categoriei „Cel mai bun Director General (CEO) 2019” în cadrul Galei AR&IR dedicată performanței în Relația cu Investitorii (IR) şi organizată de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Cu câteva luni înainte, Romgaz primea la Energy 2020 CEO Forum & Awards Gala premiul pentru „Compania anului în domeniul oil& gas”, pentru „eficiența actului de management, viziunea și strategia adaptate vremurilor actuale” care au făcut din companie  „un reper în domeniul energetic”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ne-a declarat că nu poate face comentarii referitoare la demiterea lui Volintiru, întrucât este o decizie a Consiliului de Administrație al companiei și, în plus, este vorba de o companie listată la Bursă.

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie