marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Șeful USR Gorj se aliază cu Mitropolia Olteniei pentru heliport

În timp ce colegii lui de la USR București taie fondurile de la Catedrala Mântuirii Neamului, șeful Uniunii din Gorj apelează la Mitropolia Olteniei pentru a strange bani pentru un heliport.

„Gorjenii isi fac heliport! In curand pornim strangerea de fonduri pentru cei 186.000 de euro necesari astfel incat elicopterele SMURD sa salveze vieti in Gorj si noaptea.

Am mers in audienta la Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu, Mitropolitul Olteniei, pentru a ii cere sprijin in ceea ce priveste o asociatie de incredere prin care sa strangem banii legal. Gasisem cateva, insa am dorit sa elimin riscul ca cineva sa plece apoi eventual cu banii stransi.

Da, proiectul a fost acceptat si discutia a fost surprinzatoare. Mitropolia Olteniei chiar se va implica prin asociatia Vasiliada, prin increderea generata si prin logistica interna. Saptamana viitoare sper sa lansam procedura clara prin care cei interesati vor putea dona.

Ii invitam alaturi in acest proiect pe toti cei carora le pasa cu adevarat de Gorj si de vietile celor apropiati, sau poate chiar cele proprii: oameni de afaceri, oameni care pot dona chiar si cativa lei, oameni care pot propaga mesajul, asociatii sau oameni politici.

Da, vom avea heliport la Targu Jiu, iar pe placuta de la intrarea ambulantelor va scrie: “Acest heliport a fost facut de catre gorjeni”, a scris Radu Miruță.

De la Guvern am alte așteptări”

Deputatul USR spune că a discutat cu autoritățile locale despre acest proiect de mai multe ori în ultimul an și jumătate, dar solicitările sale au rămas fără răspuns.

Pe de altă parte, el crede că un asemenea demers nu trebuie să fie pe agenda Guvernului, ci e nevoie de o soluție la nivel local. „Nu pot să mă duc la premierul Cîțu să îi cer să pună în buget o astfel de sumă, care e cât o virgulă… Eu de la Guvern am așteptări să facă spitale, proiecte de infrastructură, drumuri, autostrăzi. Nu ceva de nici două sute de mii de euro”, a declarat pentru euroolteniainfo.com Radu Miruță. El spune că proiectul va fi discutat în această săptămână de conducerea Mitropoliei. „Ei au mai ajutat, fac astfel de proiecte. Și la Craiova au donat aparatură medicală. Cred că asocierea cu Mitropolia este o garanție a acestui proiect, iar faptul că banii vor fi strânși de o asociație a Mitropoliei nu va lăsa loc la intepretări”, mai spune președintele USR Gorj. El spune că va mulțumi public oricui donează, indiferent cine ar fi, chiar și opozant politic.

 

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie