luni, septembrie 27, 2021
28.1 C
Craiova

Sicriul cu trupul lui Ivan Patzaichin, depus în Sala de Trofee a Clubului Dinamo

Trupul neînsufleţit al multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, care a decedat duminică la vârsta de 71 de ani, a fost depus, azi, la Sala de Trofee a Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Cortegiul funerar a ajuns la sediul clubului la ora 12:00 şi a fost aşteptat de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, fosta canotoare Georgeta Andrunache, componenţii echipei de baschet a CS Dinamo, actorul Mitică Popescu şi câteva zeci de suporteri.

Sicriul a fost depus în Sala de Trofee de Regimentul de Gardă al Jandarmeriei Române. La intrarea în sediul clubului a fost pusă o canoe cu pagaie şi un tablou al fostului campion.

Cei prezenţi au depus coroane de flori şi s-au recules la sicriul lui Ivan Patzaichin.

Toţi cei care l-au cunoscut pe Ivan Patzaichin, prietenii, rudele precum şi iubitorii sportului românesc care doresc să îşi ia rămas bun de la fostul canoist sunt aşteptaţi astăzi la sediul CS Dinamo. Gruparea alb-roşie îi roagă pe cei care vor veni să-i aducă un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin să respecte normele impuse pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura mâine, la ora 13:00, la sediul Clubului Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu din Capitală.
Ivan Patzaichin a încetat din viață ieri, la Spitalul Elias, la vârsta de 71 de ani.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de ofiţer.

În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

 

 

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie