vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Simona rateaza eroic a treia finala de Mare Slem! Infrangere dramatica la Australian Open, cu daneza Wozniacki,cu 4-6 in decisiv!

Simona Halep a pierdut finala Australian Open,  6-7(2), 6-3, 4-6 contra danezei Caroline Wozniacki. Wozniacki este la primul turneu de Grand Slam din carieră, iar de luni va fi noul număr 1 WTA.

Primul set pierdut la tie-break

Simona Halep a început foarte slab meciul, la fel ca în partida de sferturi, contra Karolinei Pliskovei. Caroline Wozniacki a jucat excelent și a condus cu 3-0, după ce a dominat schimburile și a fost extrem de agresivă.

Din acel moment, Halep și-a ridicat nivelul jocului și a egalat. Serviciul a fost mai bun și a început să fie mai agresivă. Simona a lovit mai mult spre colțurile terenului și a străpuns defensiva danezei. Cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break. Acolo, Wozniacki a fost mai bună, mai incisivă și s-a impus la 2. Desfășurarea primului set al finalei a fost ca în semifinala Wozniacki – Mertens. Atunci, daneza a servit pentru set la 5-4, dar Mertens a revenit. În tie-break, daneza și-a recăpătat încrederea și a închis setul la doi. Este a doua oară în acest turneu cand Halep pierde primul set, după partida din turul III cu Lauren Davis.

Simona a castigat setul 2, desi a acuzat dureri la coapsa!

Setul doi a fost extrem de echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Simona s-a distanțat. La 4-3, Halep a făcut singurul break al setului, deși a acuzat probleme din cauza căldurii și dureri la coapsa stângă. Ultimul game a fost unul extrem de dramatic. Simona a salvat două mingi de break și a avut nevoie de trei mingi de set pentru a trimite meciul în decisiv. În setul doi, Simona a salvat două șapte mingi de break și a avut o minge de break, câștigată.

Wozniacki a fructificat prima minge de meci,

dupa ce Halep a trimis in fileu!

Setul decisiv a fost unul dramatic. Wozniacki a avut 2-0 și 3-1, dar Simona a revenit și a condus cu 4-3, moment la care daneza a cerut intervenția medicului. Imediat, Caroline a câștigat două game-uri, a făcut 5-4. Halep a servit cu succes pentru a rămâne în meci și a egalat la 5.

Ultimele puncte din meci au fost incredibile. La 30-15, Halep a făcut dublă greșeală, iar la 30-30, daneza a câștigat un punct dramatic, în care s-a apărat uluitor. La mingea de meci, în care Halep a atacat constant, Simona a trimis mingea în fileu.

Campioanei noastre i-au dat lacrimile!

„Nu este ușor să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Caroline și întreaga sa echipă. Să-l felicit pe tatăl tău pentru tot ce a făcut. A fost un turneu foarte bun pentru mine.  Nu am început foarte bine, m-am accidentat.

Sunt tristă, nu am putut câștiga. Caroline a fost mai bună decât mine. Sunt tânără, sigur voi mai avea oportunități.

Vreau să îi mulțumesc echipei mele, oamenilor care mă privesc. E păcat că nu am reușit nici a treia oară. Poate a 4-a va fi cu noroc. Vă mulțumesc pentru sprijin. Ne revedem anul viitor, tot aici, a declarat Halep la festivitatea de premiere, moment cand a avut lacrimi in ochi!

 

 

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie