vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Sistem de imigrație nou în Marea Britanie

Guvernul britanic introduce un nou sistem de imigrație. Acesta se va baza pe un punctaj acordat în funcție de pregătirea profesională. Noul sistem de imigrație va fi unul selectiv, prioritate având oamenii calificați.

Noul sistem de imigrație va scădea numărul imigranților.

„Răspundem priorităţilor cetăţenilor prin introducerea unui nou sistem. Acesta, bazat de puncte, va face să scadă numărul imigranţilor”, a declarat ministrul de Interne britanic Priti Patel. El a spus că astfel se pune capăt conceptului „liberei circulaţii” așa cum este acesta cunoscut acum.

Sistemul va acorda puncte în funcţie de competenţe, calificări şi niveluri salariale. Va trata în mod egal cetăţenii europeni şi non-europeni.

Oficialii britanci speră că implementarea acestui sistem de imigrație va începe anul viitor, de la 1 ianuarie 2021. Atunci se încheie perioada de tranziţie care a început după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie.

„Vizele nu vor mai fi acordate decât celor care au obţinut suficiente puncte. Astfel, vor avea prioritate oamenii de ştiinţă, inginerii şi profesorii universitari”.

Comunicat al Ministerului de Interne din Marea Britanie

Controlul imigrației și schimbarea sistemului de imigrație au fost printre subiectele principale ale referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru a beneficia în continuare de drepturile actuale pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să solicite obținerea statutului de ”settled” (rezident permanent), respectiv ”pre-settled”(rezident provizoriu). 

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie