luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Olt, operațional

Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Olt, proiect de peste 38 de milioane de euro finanţat din fonduri europene, a devenit complet operational. Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, după semnarea contractului cu operatorul de salubritate care va colecta şi transporta deşeurile din toate localităţile din judeţ la depozitul ecologic de la Bălteni.

Potrivit portalului administratie.ro, în zonele de blocuri deşeurile vor fi colectate din puncte fixe, iar în zonele rurale şi de case deşeurilor vor fi colectate „din poartă în poartă”, din pubele ce vor fi distribuite de operatorul de salubritate.

Potrivit consilierului preşedintelui CJ Olt, Miruna Ginerică, operatorul de salubritate care va colecta şi transporta deşeurile din toate localităţile are, potrivit contractului, o perioadă de „mobilizare” până în primăvara anului 2022, timp în care trebuie să facă toate pregătirile pentru a putea să ridice şi să transporte deşeurile din toate localităţile din judeţ.

„Astfel, devine operaţional întreg Sistemul Integrat de Management al Deşurilor din judeţul Olt, proiect implementat de către instituţia noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro. Este un pas important pentru buna desfăşurare a activităţii de salubrizare în judeţul Olt fiind vorba de un contract cu un operator unic care deserveşte toate cele 112 localităţi”, se precizează într-un comunicat al CJ Olt.

Până în primăvara anului viitor, firma care va colecta gunoiul de la cetăţeni trebuie să pună la dispoziţia acestora 90.000 de pubele pentru deşeuri menajere.

Contractul de colectare şi transport al deşeurilor din judeţul Olt are o durată de opt ani, iar operatorul desemnat în urma unei licitaţii publice este SC Salubris SA, care operează de mai mulţi ani în municipiul Slatina.

 

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie