Situatie dramatica la Spitalul Judetean din Drobeta! Sectia ATI a fost inchisa dupa ce 4 persoane au murit din cauza infectiilor nosocomiale!

Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin a fost inchisa, dupa ce patru pacienti au murit in urma unor infectii nosocomiale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, unul dintre pacienti era purtator de Acinetobacter la momentul internarii, iar decesele au fost inregistrate la finalul lunii aprilie.

Conform raportului DSP Mehedinti, toti pacientii aveau afectiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnica, poliglobulie, insuficienta renala, sindrom de citoliza hepatica, insuficienta cardiaca.

De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronsic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Tot raportul concluzioneaza ca cei 4 pacienti au decedat din cauza afectiunilor preexistente.

“Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitara nu a fost evidentiata niciodata prezenta Acinetobacter, neputandu-se depista sursa de infectie, Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie a intregului sector septic.

Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Mehedinti sa verifice modul in care Spitalul Judetean a respectat procedurile in acest caz si a solicitat ca maine, 7.05.2019, dupa finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti sa se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din sectia de ATI. In functie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activitatii”, se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu