Situație explozivă la Spitalul Județean Mehedinți

Spitalul Județean Mehedinți se confruntă cu o situație extrem de gravă, după ce un pacient care fusese în Secția de Terapie Intensivă s-a dovedit infectat cu virusul COVID-19. Omul a fost „plimbat” câteva zile în mai multe secții, iar angajații spun că sunt infectați și nu vor să mai meargă acasă, pentru a-și proteja familiile. Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât „nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății”.

Războiul declarațiilor

Acest caz a declanșat un adevărat război al declarațiilor. Pe de o parte, președintele Consiliului Județean Mehedinți spune că personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus.

„Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă. Pacientul va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele și infirmierele au purtat echipament de protecție atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în ATI. S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital.
Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu sau pot folosi locația pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mehedinți pentru această situație.

Va fi de asemenea, testat și personalul de pe ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanții DSP să continue ancheta epidemiologică”, anunță Aladin Georgescu, șeful CJ.

Asistentele se plâng că testele se fac „pe pile”

În mediul online apar însă date care îl contrazic pe Aladin Georgescu. Pornind de la pacientul infectat, oamenii spun că sunt în pericol, că nu au echipamente, că nu vor să meargă acasă pentru a nu-și infecta familiile. Mai mult, acuză că testele se fac „pe pile” și că spitalul este complet politizat de Aladin Georgescu și oamenii lui de încredere.

„Pe data de 25 la ora 6 dimineața s-a prezentat pacientul care nu avea o stare buna, l-a consultat doctorita Popa Florina și l-a trimis la Pneumologie. Cei de la Pneumologie nu l-au oprit și l-au trimis în Urgenta, Urgenta l-a trimis acasă cu o rețetă. Pe 26 seara, soția pacientului cheamă din nou Salvarea, merge în Urgenta, Urgenta îl trimite din nou la Infecțioase unde îl consult la Ambulanță cu dr Patrascu. Starea lui fiind gravă, îl trimitem în Urgenta cu recomandarea de internare pe Terapie Intensiva. Am sunat din secție după ce l-am consultat pe doctorita Strinu ca vrem sa-i recoltam analize pt coronavirus. Răspunsul este „nuuu” ca de fiecare dată.

Nu ne lasă să recoltam teste decât la pile, la oamenii de rand nuu. Eu și doctorita l-am consultat fără echipament de protecție pentru ca le avem limitate nu vor sa ne dea, în fiecare zi ne suna de la Județean sa ne spună ca nu au echipamente, noi consultam ca și secție neprotejati pt ca asa vor mai marii baroni”, a scris o angajată pe Facebook.

O altă angajată spune că pereții spitalului cad peste ei și că nu sunt testați și că toate condițiile sunt „horror”.

Directorul administrativ: Sunt oameni răi, cu interese politice

Contactat de euroolteniainfo.com, directorul administrativ al spitalului, Ion Mihart, spune că toate aceste acuzații sunt dezinformări și că este o luptă mai mult politică. El ne-a furnizat chiar și câteva fotografii, făcute acum, pentru a dovedi că se află în spital și lucrează.

„Vă rog să mă credeți, sunt în spital și acum, duminică. Sunt cu o echipă de muncitori de la Craiova, transformăm vechiul ORL în ATI, aducem paturi.

Se lucrează și acum. Vom mai pune paturi și la Infecțioase.

Avem și măști, și echipamente, le-am luat pe toate eu pe proces verbal, și de la ISU și de peste tot de unde ni s-a dat. Nu înțeleg de ce e atâta răutate, credeți-mă că nu înțeleg.

Muncesc aici ca pentru mine, ca pentru casa mea, vă dau cuvântul meu de onoare. Ar trebui să fac un live să vadă toți că sunt aici și muncim”, spune Mihart.

Apel la calm

Aladin Georgescu face apel la calm și le cere oamenilor să renunțe la „răutăți”.

„În ultimele 24 de ore, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, au ajuns patru pacienți cu insuficiență respiratorie. Cu toții au în istoric și alte afecțiuni și au fost tratați din primele momente ca suspecți de infectare cu virusul COVID-19, li s-au recoltat probele și se așteaptă rezultatul testelor. Între timp, cu toții au fost izolați conform protocolului și primesc tratament, iar personalul medical intră cu echipament corespunzător.

În ceea ce privește echipamentele de protecție a personalului medical, la Spitalul Județean s-au făcut achiziții și se vor face în continuare. Sigur că sunt greu de procurat și ele au fost folosite atunci când s-a considerat necesar, dar niciun protocol emis de DSP și Ministerul Sănătății nu a fost încălcat, tocmai pentru că știm cât de importantă este protecția medicilor și a personalului medical în această perioadă!

Vă adresez rugămintea de a trata situația cu calm, încredere în Dumnezeu și în noi înșine, că vom depăși această situație cu bine și vom deveni mai puternici! Lăsați gândurile răutăcioase pentru alte momente! Fiți solidari și înțelegători!”, spune Aladin Georgescu.

Scandal peste scandal

Presa locală notează că situația din spital nu durează de ieri, de azi, și că președintele Consiliului Județean a instalat în unitatea sanitară numai apropiați. Mai mult, și președintele PNL Mehedinți, ministrul Economiei, Virgil Popescu, îl atacă non stop pe Georgescu.

„Președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu a uitat că trebuie să facă administrație publică și s-a apucat, în forță, de acțiunea ”PILE, CUNOȘTINȚE, RELAȚII” la Spitalul Județean Mehedinți!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, l-a numit la conducerea Spitalului Județean Mehedinți, pe șeful său de cabinet, Anghel Șerban. Și nu este prima numire de acest gen, pe care o face liderul social democrat.

Practic, Aladin Georgescu își trece Spitalul Județean Mehedinți pe partid, pe PSD! În cazul în care ați uitat directorul medical este Delia Mazilu, soția senatorului PSD Liviu Mazilu, director administrativ este Ioan Mihart, angajat tot la cabinetul președintelui CJ, iar director economic este fiica unui consilier județean PSD”, a scris pe contul său de Facebook, președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

Articole asemanatoare