luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

Situl arheologic Romula, deschis pentru pasionații de istorie

Muzeul Judetean Olt, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și al Primăriei Comunei Dobrosloveni îi invită pe pasionații de istorie să viziteze șantierul arheologic Romula. Evenimentul este organizat mâine, 27 august, sub titlul „Romula – Ziua porților deschise”.

Scopul diagnosticului arheologic din anul 2021 a fost verificarea unor investigații geofizice efectuate în anul 2019, în punctul Fortificația Centrală.

În cursul cercetărilor din luna august 2021 au fost identificate edificii romane cu fundații din pietriș și elevație din cărămidă, elemente de canalizare, pavaje de pietriș și cărămidă.

De asemenea, au fost descoperite 43 de monede romane, fragmente de vase din bronz, fragmente de statuete ceramice, aplice din bronz, ace din os, fragmente de vase ceramice etc., care sunt in curs restaurare și prelucrare la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București.

În perioada 8-21 august 2021 au fost efectuate noi investigații geofizice (eletrometrie, georadar și ERT) pentru identificarea de noi structuri arheologice in partea de nord-est a Fortificației Centrale.

Colectivul de cercetare va oferi informatii generale despre sit, istoricul cercetărilor si rezultatele din luna august 2021.

 

Ultimele stiri

Bogdan Aurescu participă azi la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa astăzi, la Bruxelles, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre UE. Pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie