sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

Slatina: romii din Grădiște și Fundătura Oltului, în legalitate

Slătinenii de etnie romă care locuiesc în zona „Grădiște” sunt la un pas să devină proprietari după ce Consiliul Local a decis că aceștia vor putea să cumpere, pentru o sumă modică, terenurile aflate în domeniul public pe care și-au făcut case.

Primăria a stabilit de asemenea că respectivii cetățeni vor putea să obţină acte de identitate şi să încheie contracte cu furnizorii de utilităţi.

Potrivit site-ului gazetanoua.ro, consilierii locali din Slatina au aprobat mai multe proiecte de hotărâre pentru cei care au construit ilegal, pe străzile Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului şi Zăvoiului.

„Este vorba despre patru proiecte care au fost pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare. Trei dintre ele presupun acordarea dreptului de preemţiune la achiziţia terenului cetăţenilor care au construit deja în partea de jos a oraşului. Este vorba despre trei străzi din acea zonă: Fundura Oltului, Fundătura Zăvoiului şi Zăvoiului. Cel de al patru proiect a vizat strata Grădişte, care se include în domeniul privat al oraşului, după ce au fost făcute măsurători, urmând să intrăm în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii cu o hotărâre privind exercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea acelor terenuri de către cetăţenii din acea zonă”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

El a adăugat că, ulterior, măsura va fi extinsă pentru toată zona.
„Este o promisiune a domnului primar şi a actualei administraţii de a pune în ordine acele persoane care au construit, înainte de anul 2001. Nu facem altceva decât să respectăm această promisiune, urmând ca toată zona, în funcţie de cum ne vor reveni măsurătorile, să fie pusă în ordine. Oamenii vor putea să-şi scoată acte de identitate şi vor putea să încheie contracte pentru utilităţi”, a mai spus viceprimarul.

Promisiune onorată

La rândul său, primarul Emil Moț a spus că este vorba de o promisiune pe care o va onora.

„Promisiune onorată! Unul dintre proiectele cu un mare impact social pe care l-am propus încă din primul mandat în funcția de primar este armonizarea condițiilor locuirii în toate cartierele municipiului Slatina, o zonă cu probleme complexe fiind cea din partea de jos a orașului. După o procedură extrem de laborioasă, cu multe etape de parcurs, din care amintesc numai identificarea terenurilor, efectuarea măsurătorilor, includerea în domeniul privat al municipiului, întocmirea documentelor cadastrale, evaluarea terenurilor, am reușit să aprobăm, în ședința de ieri a Consiliului Local, vânzarea fără licitație publică prin exercitarea dreptului de preemțiune de către cetățenii care au edificat construcții cu destinația de locuințe, înainte de anul 2001, a terenurilor de pe străzile Zăvoiului, Fdt. Zăvoiului și Fdt. Oltului. Aceasta este o reușită a administrației locale, dat fiind faptul că odată cu întocmirea actelor de proprietate asupra terenurilor, cetățenii care locuiesc pe aceste străzi vor putea să încheie contracte pentru utilități și, foarte important, să obțină acte de identitate, rezolvând astfel cele mai grele probleme cu care s-au confruntat de-a lungul anilor”.

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie