vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Slatinenii cu pensii mici primesc un cadou de Paşte de la Primărie! Până joi, poştaşul îl va aduce la uşă!

Tichetele sociale de Paşte au plecat către beneficiari, anunţă Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) Slatina. Marţi, miercuri şi joi, poştaşii bat la uşa celor care trebuie să primească bonurile valorice. Sunt pe listă peste 7.000 de persoane din Slatina, din rândul pensionarilor cu venituri mici şi al persoanelor cu handicap.

Masa de Paşte va fi ceva mai bogată, pentru slătinenii aflaţi în dificultate, care au solicitat tichete sociale. De marţi, angajaţii Poştei au început distribuirea bonurilor valorice de 100 de lei.

„Luni seara tichetele au ajuns în Slatina. Poşta a lucrat până târziu pentru a le distribui către fiecare factor poştal. Cei 7.071 de beneficiari trebuie să aibă la îndemână actul de identitate pentru a se legitima în faţa factorului poştal, în momentul în care vine cu plicul cu tichete. Cei care nu iau tichetele în nume propriu, ci pentru persoanele pe care le reprezintă trebuie să aibă la îndemână, pe lângă actul lor de identitate şi actul de identitate al persoanei reprezentate şi documentele în baza cărora reprezintă persoana respectivă”, a spus Nora Popescu, director DPAS Slatina.

Bonurile rămân 10 zile la Poştă

Tichetele sociale ar trebui să ajungă la uşa fiecărui beneficiar până joi. În situaţiile în care persoanele vizate nu vor fi găsite la domiciliu, ei se vor prezenta ulterior la Poştă, să ia plicul cu bonuri.

 „Dacă beneficiarii nu vor fi găsiţi acasă, vor fi reavizaţi, tichetele vor fi la Poştă timp de 10 zile, iar dacă nici în acest interval nu le pot ridica, atunci se returnează la DPAS, de unde se vor distribui până la finalul lunii aprilie”, a mai spus Nora Popescu.

Tichetele sociale vor putea fi folosite atât pentru achiziţionarea de alimente, cât şi pentru medicamente sau obiecte de îmbrăcăminte. În plicul cu bonuri, fiecare beneficiar va găsi lista cu magazinele în care vor putea fi folosite bonurile valorice.

Sursa: Eveniment de Olt

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie