Soc si groaza in Paris! Incendiu infricosator la unul din cele mai importante obiective turistice din Capitala Frantei! Flacarile mistuie un monument vechi de 850 de ani!

Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă flăcări în zona acoperișului. În imaginile postate pe rețelele de socializare se vede cum zona a fost cuprinsă de fum dens, relatează BFMTV. Incendiul ar fi izbucnit din cauza lucrărilor de renovare care au loc la celebra catedrală Notre Dame, una dintre principalele atracții din Paris.

Anul trecut Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine fonduri pentru a salva catedrala, care intra într-o stare de degradare.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un „incendiu teribil”. Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul „important”. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna inervenția pompierilor.

Din datele existente rezultă că pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), iar Le Monde arată că, potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi izbucnit cel mai probabil cu 10 minute înainte.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu