Sorin Cartu, Gica Craioveanu, jucatorii si oficialii actuali ai Craiovei au fost prezenti in aula Uniersitatii pentru lansarea “Monografiei echipei de fotbal Universitatea Craiova – 70 de ani în arena fotbalului românesc şi european”

Universitatea din Craiova fost gazda miercuri, 10 aprilie, pentru jucatorii, oficialii si fostele glorii ale “Stiintei” Craiova cu ocazia lansarii volumului “Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova – 70 de ani în arena fotbalului românesc şi european (1948-2018)”, apărut în ediţie bilingvă română-engleză şi coordonat de prof.univ.dr.Dumitru Otovescu.

La lansarea de la Universitatea din Craiova au participat persoane reprezentative din viaţa primei echipe care a pus România pe harta fotbalului european, precum Gica Craioveanu, Sorin Cartu, alti foşti componenţi ai echipei craiovene, conducerea clubului, lotul Centrului de Copii şi Juniori al clubului, reprezentanţi ai FRF, membri ai conducerii Universităţii. 

Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a subliniat că volumul este extrem de important pentru istoria echipei de fotbal şi oferă informaţii extrem de utile celor care iubesc fenomenul fotbal.

“Se spune că nimic nu este perfect, totul este perfectibil. În urma discuţiilor cu domnul profesor Otovescu, am înţeles că intenţionează să revină asupra acestei primei ediţii cu anumite informaţii care au scăpat pe parcursul elaborării acestei prime monografii. Este important să facă acest lucru pentru a da tuturor celor care au participat la istoria fotbalistică a acestei echipe satisfacţia morală cuvenită. Cartea conţine informaţii extrem de utile adunate şi de la regretatul profesor Ion Constantinescu, un om care a muncit ani de zile pentru a scoate prima monografie”, a spus fostul fotbalist Pavel Badea.

Profesorul Dumitru Otovescu a afirmat că oltenii sunt oameni cu energie şi resurse nebănuite care au ambiţii, dar şi obiective precise, iar fotbalul este o permanentă cursă pentru rezultate favorabile, pentru succes, şi care presupune şi o selecţie. Din acest punct de vedere în decursul a 55 de ani de activitate (1950 – 2005) la echipa craioveană au existat 55 de antrenori, iar până în 2017, când a venit antrenorul Mangia, au fost 70 de antrenori (în medie câte unu pe an) şi 475 de fotbalişti care au jucat sub culorile acestei echipe. “Prin conţinutul său, lucrarea poate fi înţeleasă şi ca un mesaj de sinceră preţuire şi admiraţie faţă de toate generaţiile de fotbalişti şi de staff-urile de conducere ale clubului, care au slujit Universitatea Craiova şi au răspuns, prin rezultate şi eforturi, aspiraţiilor de a transforma Cetatea Băniei într-o cetate a fotbalului contemporan. În egală măsură, este afirmată recunoştinţa faţă de generaţiile de suporteri, unii din tată-n fiu, care şi-au declarat ‘iubirea alb-albastră şi la bine, şi la rău'”, a spus coordonatorul lucrării.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu