Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Sorina Pintea vrea sa retraga acreditarea spitalelor din Targu Jiu si Ploiesti! Multi spun ca verificarile nocturne efectuate de ministrul sanatatii sunt doar un exercitiu de imagine cu scopuri politice!

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a facut mai multe controale neasteptate la mai multe spitale, unde a descoperit lucruri pe care le stie fiecare roman: ca sistemul de sanatate este la pamant, in ciuda miliardelor de euro care s-au investit in el in ultimi ani. Din cauza neregulilor descoperite in urma controalelor facute noaptea la spitalele din Targu Jiu si Ploiesti, Pintea a declarat ca va propune “retragerea acreditarii”.

“Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalele, o parte din secţiile spitalelor, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a afirmat Sorina Pintea, prezentă la conferinţa “Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”.

Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale, din Targu Jiu si Ploiesti.

Ministrul Sănătăţii a precizat că verificările făcute la spitale nu au fost un “exerciţiu de imagine”.

“Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (…) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone”, a arătat Pintea.

Ea a spus că în timpul controalelor a întâlnit “blazare” şi faptul că este “bine şi aşa”.

Ministrul a precizat că ar “merge spre a sancţiona” furnizorii care nu oferă serviciile medicale la care s-au angajat.

Multe voci sustin insa ca toate controalele Sorinei Pintea sunt facute pentru a trece in plan secund faptul ca Guvernul PSD nu a construit niciunul din spitalele noi promise in campania electorala. Cu miliardele de euro cheltuite in acelasi sistem falimentar de sanatate se puteau construi fara prea mari eforturi spitalele mult asteptate. Se pare insa ca nu se doreste acest lucru, banii imensi care se cheltuiesc fiind mult mai necesari pentru clientela si structurile canceroase care conduc de attia ani sanatatea. Constructia celor 8 spitale regionale, a celui metropolitan din Bucuresti si a altor cateva mult promise in campania din 2016 intra la categoria Mari Abureli. Alaturi de autostrazi, drumuri expres, canalizare si apa curenta in scoli etc etc.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of