vineri, august 19, 2022
24 C
Craiova

Speriat de voluntari, primarul Craiovei ia măsuri la „Carol”

Mihail Genoiu, primarul Craiovei, a decis să ia măsuri în privința patrimoniului Colegiului „Carol”, după ce zeci de craioveni au format un grup civic, apolitic, care să rezolve problema. Inițiatoarea acestui demers civic, jurnalista Loredana Chimoiu, a vrut să se implice pentru că că nu se mai putea tolera situația în care ajunsese biblioteca d ela colegiu: mii de cărți și colecții abandonate în încăperi cu pereții crăpați, aflate în pericol iminent de distrugere. Văzând că cetățenii se plâng și vor să rezolve ei o problemă ce ține de autorități, primarul i-a chemat pe cei de la Colegiu și le-a trasat câteva direcții de acțiune.

„Astăzi, 17.02.2020, între orele 11:30 și 12:30, am avut o întâlnire la sediul Primăriei Municipiului Craiova, la care au participat Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună, cei doi viceprimari ai Primăriei Municipiului Craiova, Stelian Bărăgan și Adrian Cosman, managerul Colegiului Național Carol I – Angel-Cristian Stăiculescu, dar și persoane cu responsabilitate din aparatul Primăriei Municiului Craiova.

Cu această ocazie, am prezentat celor de mai sus obligațiile conform Legii Educației Naționale, nr 1/2011. În art. 112, alin. 1, se stipulează că terenurile și clădirile unităților de educație fac parte din domeniul public local și sunt administrate de Consiliile Locale. Celelalte bunuri mobile, între care și biblioteci, conform art. 112, alin. 1 și alin. 9, sunt proprietatea unităților de învățământ și sunt administrate conform legislației în vigoare. Cu toate acestea, conducerea Primăriei și-a exprimat în totalitate sprijinul și susținerea oricăror demersuri în vederea conservării patrimoniului instituției de învățământ”, precizează Genoiu.

Primăria curăță spațiul unde vor sta cărțile

„În acest sens, directorul Colegiului Național Carol I, Angel-Cristian Stăiculescu va înainta în ziua de marți, 18.02.2020, programul prin care se va realiza mutarea și conservarea cărților din bibliotecă în spațiul ales de conducerea colegiului, spațiu care va fi igienizat prin grija Primăriei Municipiului Craiova în cursul zilelor de astăzi – 17 februarie și marți – 18 februarie 2020. Perioada de timp necesară pentru efectuarea operațiunilor de mutare, conform estimării făcută de managerul Colegiului, este preconizată pentru următoarele trei săptămâni. Toate cheltuielile necesare acestor operațiuni pot fi susținute din bugetul deja alocat unității de învățământ de către Primăria Municipiului Craiova”, mai anunță primarul.

Soluții pentru roci și fluturi

Conducerea Colegiului Național Carol I își asumă faptul că va demara în perioada imediat următoare realizarea unei proceduri de contractare a unei firme care să realizeze procesele de demontare și conservare a mobilierului instituției de învățământ, cu termen până în data de 10.03.2020.
Tot în urma discuțiilor de luni, primarul a anunțat că directorul și conducerea Colegiului Național Carol I vor prezenta până marți, 18.02.2020, o modalitate de conservare a colecției de roci și fluturi.

Program pentru bazin

O altă temă a fost programul bazinului de înot. „Până în data de marți, 18.02.2020, conducerea C.N Carol I va afișa și trimite la sediul Primăriei Municipiului Craiova și al Inspectoratului Școlar Județean Dolj programul de funcționare a Bazinului de Înot al Colegiului Carol I și regulamentul în baza căruia va funcționa, cu începere din data de 19.02.2020”, precizează Mihail Genoiu.

Șefa ISJ Dolj: Trebuie să mă documentez

Jurnalista Loredaca Chimoiu a postat, la rândul ei, pe pagina de Facebook un text în care cere soluții, nu politică, pentru Colegiu. Mai mult, ea a cerut convocarea unei conferințe de presă cu toți factorii implicați – Colegiu, Primărie, Inspectorat Șoclar –  în care să se discute deschis despre situație și, mai ales, despre soluții.

„Conferinta de presa despre care povesteam la sfârșitul săptămânii trecute nu poate avea loc astăzi pentru ca doamna inspector general, Monica Suna, nu stie ce probleme sunt la Colegiul National Carol I și trebuie “sa se documenteze”. Culmea este ca fiul doamnei Suna este elev, unde credeți? In Caroool!!!”, a scris Loredana Chimoiu pe pagina sa de Facebook, acum câteva zile.

Loredana Chimoiu: Faceți ceva!

„Cazul Carol nu trebuie politizat. Dacă tot se bat, mai nou, toți politicienii cu pumnul in piept ca iubesc acest Colegiu, ca nu mai pot dormi, vorba ceea, noaptea de grija lui, faceți, fraților, ceva!
Așezati-va la o masa rotundă și găsiți soluții!!! Aaa, nu se poate! Scuzati-ma, sunteți in campanie.

Tare mult mi-ar fi plăcut sa văd in perioada asta foști absolvenți umăr la umăr, sa nu conteze din ce partid fac parte, oameni care sa vina și sa spună ca au idei și vor doar sa ajute… fără sa-și atribuie vreun câștig politic!!! E imposibil, nu? Oare, in Craiova asta, nu s-o găsi niciun om capabil sa facă ordine la Carol? Gasiti-l pe cel mai bun! E greu, poate, dar nu cred ca e imposibil! Colegiul are nevoie de o mâna de fier, are nevoie de un manager bun, are nevoie de un om care sa puna punct inclusiv luptelor interioare!E o părere personala!”, a scris, în urmă cu scurt timp, Loredana Chimoiu.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie