sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Spitalul Județean din Craiova va avea Departament de Dietetică

Spitalul Județean din Craiova va avea un Departament de Dietetică pentru verificarea hranei pacienților. Demersul este urmarea unor reclamații privind mâncarea proastă dată copiilor internați, scrie Gazeta de Sud.

Firma de catering care livrează mâncare a fost verificată de Comisiariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) şi Direcţia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj. În urma controalelor, firma, SC Ansamble Catering SA, a primit de la CJPC două amenzi în valoare de 30.000 lei.

CJPC a descoperit 600 de ouă depozitate, fără a fi igienizate, în lada frigorifică, utilizarea unei lăzi frigorifice care prezenta urme de rugină și apă in exces şi 36 de litri și 5 kilograme de produse lactate depozitate necorespunzător, la o temperatură mai mare decât cea menționată de producător pe etichetă.

DSVSA a mers în control la unitatea care procesează meniurile şi a constatat „nereguli la normele de igienă privind manipularea şi depozitarea produselor alimentare”. DSVSA a amendat firma cu 20.000 lei.

„După sesizarea scrisă venită din partea Secţiei de Pediatrie, s-a întrunit un comitet director, care a decis sesizarea autorităţilor competente. De asemenea, s-a hotărât înfiinţarea unui Departament de Dietetică pentru verificarea hranei, în subordinea directorului de îngrijiri. Am transmis solicitarea acordului la Ministerul Sănătăţii. Am organizat şi o comisie de verificare deoarece, conform contractului, spitalul poate verifica hrana şi modul de preparare la sediul furnizorului. Am stabilit şi ca medicul şef de gardă de pe spital să verifice organoleptic mâncarea şi să sesizeze eventuale nereguli managerului”, spune managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie