vineri, iunie 14, 2024
17 C
Craiova

Spitalul Slatina, medaliat pentru al treilea an la rând de Societatea Europeană de Stroke pentru procedura care salvează viața pacienților cu AVC

Premiul ESO Angels GOLD, oferit de Societatea Europeană de Stroke, ajunge pentru al treilea an la rând la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Procedurile de tromboliză aplicate în cazul pacienților cu accident vascular-cerebral, de către echipa de medici neurologi coordonată de dr. Renică Diaconescu, sunt recunoscute astfel internațional.

„Suntem mândri că, pe parcursul ultimilor 3 ani, am atins statusul GOLD în cadrul distincțiilor ESO Angels și că am fost recunoscuți oficial pe plan internațional la conferințele anuale la care participă experți în domeniu. Această recunoaștere este rezultatul efortului echipei de neurologi a Spitalului Județean de Urgență Slatina coordonată de domnul Renică Diaconescu – medic șef al Secției Neurologie, precum și a tuturor specialiștilor implicați în diagnosticul și tratamentul accidentelor vasculare.
Pe această cale dorim să mulțumim cadrelor medicale pentru eforturile și dedicarea depuse în acordarea asistenței medicale pacienților care trec pragul Spitalului Județean de Urgență Slatina și le urăm succes în continuare!”, au transmis reprezentanții SJU Slatina.
Inițiativa The Angels construiește o comunitate globală de centre și spitale pregătite pentru intervenția în cazul pacienților cu accident vascular-cerebral, lucrând în fiecare zi pentru a crește numărul de pacienți tratați în spitale și pentru a optimiza calitatea tratamentului.
Premiile ESO Angels sunt concepute pentru recunoașterea și aprecierea echipelor și persoanelor care s-au distins prin îmbunătățirea calității în practica terapeutică a accidentului vascular cerebral și furnizarea în mod constant a datelor care vor ajuta cercetarea și promovarea celor mai bune soluții în tratamentul pacienților cu AVC.

Ultimele stiri

VÂLCEA: EVENIMENT RUTIER ÎN LOCALITATEA MILCOIU

În această seară, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit la un eveniment rutier,...

Mai multe articole din aceeasi categorie