joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

“START-o viață de calitate în siguranță”

Implicat activ în acest proiect, Adrian -Ionuț Chesnoiu face pe pagina sa de Facebook o scurta evaluare a violenței domestice ca fenomen și implicarea autorităților din Caracal pentru prevenirea , combaterea, intervenția, monitorizarea și raportarea cazurilor relevante de violență domestică și a traficului de persoane.

”Nu întâmplător, chiar în prima zi a primăverii, de mărțișor, am avut prilejul să dezbatem o problemă care se dovedește a fi o amenințare permanentă: violența domestică, cu ocazia unui eveniment organizat de PSD Caracal.
Îmi este un subiect bine cunoscut, din perspectiva derulării la nivel național, în perioada 2014-2016, a proiectului “ START – o viață de calitate în siguranță” implementat în calitatea mea de manager de proiect și Director la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.
Am susținut și realizat crearea unui mecanism integrat, național și interinstituțional de prevenire, combatere, intervenție, monitorizare și raportare a cazurilor violență domestică – sistem informațional unic integrat de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse, a violenței domestice și traficului de persoane.
Prin proiect am reușit înființarea unui adăpost non stop pentru victimele violenței domestice în București, sprijinirea a peste 12.000 de persoane (în general femei, mame și copii) pentru ieșirea din situația abuzivă în care se aflau dar și pregătirea a peste 7000 de specialiști implicați în fenomenul de combatere a violenței domestice și a traficului de persoane din cadrul Poliției Române, a Ministerului Public și a Direcțiilor Generale de Asistență Socială.
O reușită a acestui proiect care își dovedește utilitatea și azi, a fost înființarea liniei telefonice gratuite la nivel național 0800 500 333, la care victimele pot raporta orice incident de violență domestică. Ele beneficiază de suport și protecție față de posibile alte atacuri ale agresorului și consiliere pre și post agresiune!

👏🤝Felicit participarea și implicarea în dezbaterile din cadrul evenimentului – “Violența domestică și Siguranta Online” – a doamnei comisar șef Ivănuș Daniela din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Dolj, a domnului inspector Stanciu Marius și a doamnei agent șef principal Stana Gina din partea Inspectoratului de poliție al județului Olt – Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității!

Mă bucură totodată preocuparea administrației caracalene, a domnului primar Ion Doldurea și a doamnei viceprimar Marina Samiee, pentru prevenirea acestui fenomen și totodată demararea lucrărilor de construire, cu finanțare europeană, a unui Centru Comunitar în Municipiul Caracal, care va avea în componența sa un adăpost pentru victimele violenței domestice!
Împreună se poate!”

Sursa: Facebook Adrian -Ionuț Chesnoiu

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie