marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Statele membre UE au aprobat un nou aliment: viermele galben de făină

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat astăzi, în premieră, o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou, după cum se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții CE.

Viermii de făină galbeni uscați există pe piața din România și din lume ca aliment pentru animale și au un preț redus, de aproximativ 10 lei/pachetul. Un site de profil descrie viermii deveniți de astăzi aliment nou ca fiind „foarte iubiti de păsări, reptile, broaște țestoase, arici”. Viermii de făină galbeni uscați  ar fi surse valoroase de proteină animale și vitamine.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale, se arată pe site-ul Comisiei Europene.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie