Ștefan Mandachi strânge 3 milioane de euro pentru spitalele din Suceava

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cunoscut pentru campania #șîeu, prin care a tras un semnal de alarmă în privința lipsei de autostrăzi, este implicat de câteva săptămâni și în bătălia cu coronavirusul în Suceava. El a pus la dispoziția personalului medical atât hotelurile sale, cât și restaurantele.

Astăzi demarează însă un proiect și mai mare: vrea să strângă 3 milioane de euro pentru a ajuta medicii și spitalele din județul său.

„Din momentul ăsta, ne mobilizăm!!! Suntem PROACTIVI CU TOȚII LA SUCEAVA, gata cu victimizarea! Mulțumesc că mă susțineți, da vreau să ajut, o fac așa cum mă duce capul, nu mă defocusați cu toți proștii! Unii imbecili doar critică și înjură de pe margine, nu-mi trimiteți poze cu insulte, că veți primi inclusiv voi block din partea mea, chiar dacă o faceți cu intenție bună.

Oricum, o covârșitoare majoritate ne susține și nu doar din Suceava! I loveeee youuuuuu!!!! Descoper o nouă formă de umanitate pe care n-am întâlnit-o la neamul românesc! Suntem TARI!

La ora 17:00 punem CONTURILE ÎN CARE VREM SĂ STRÂNGEM TREI MILIOANE DE EURO. Am stabilit și targetul. Scurt și la obiect. 3 mil. euro, cu câte 10 euro din partea voastră, prieteni! Imediat revin cu detalii!”, a scris Mandachi pe pagina sa de Facecook.

Români din toată lumea: Hai cu conturile!

Sute de români au reacționat la apelul lui și așteaptă afișarea conturilor ca să poată dona. Mulți dintre ei sunt din alte județe sau sunt plecați din Suceava peste hotare. Cu toții spun că doar solidaritatea poate ajuta în astefel de momente.

„Să scoatem Suceava din boală cât mai repede!”

Mandachi este extrem de activ pe Facebook, iar numărul celor care îl urmăresc este de aproape 30.000 de persoane. Periodic, el scrie texte critice la adresa politicienilor, dar și a celor care nu au curaj să spună lucruruilor pe nume.

„Să fim lucizi. Suceava a ajuns un oraș ciumat din trei cauze:

1. frică de a spune NU= teama de a te exprima, groaza de a protesta (dar ce-o să zică ceilalți?)

2. lipsă de educație= niciodată nu s-a făcut o urgență națională din Educație. Fără să ne mai ascundem după deget: foarte mulți români au venit infectați și au molipsit cu conștiința liniștită pe doctori, plimbându-se fără niciun resentiment prin secțiile spitalului. Este o vină a sistemului pentru că nu a pus EDUCAȚIA niciodată pe primul loc. Îl știți pe criminalul care a sunat la 112 și a simulat că tușește după care se prăpădea de râs ”mă doare-n p..a de Coronavirus”? Ei bine, ca odiosu ăsta mai sunt și alte scursuri.

3. Lasă că merge ș-așa= principiu de funcționare la scară națională. ”e o simplă gripă” = ”merge ș-așa”

Vinovații care au contribuit la răspândirea virusului vor plăti. Dar acum nu prea mai avem timp de anchete. Acum ”arde” să ne focusăm pe donații, solidaritate și pe stat în case, ca să scoatem Suceava noastră din boală cât mai repede!”

Sursa foto: Facebook / Stefan Mandachi

Articole asemanatoare