joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Știe ceva Traian Băsescu? El anunță că Laura Codruța Kovesi va face „spectacol” la Luxemburg

Fostul președinte Traian Băsescu pare să aibă informații potrivit cărora procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, va face un adevărat „spectacol” juridic la Luxemburg. El a comentat, în stilul său caracteristic, că fosta șefă a DNA va lua în vizor fraudele cu bani europeni comise în țara noastră. Cu atât mai mult cu cât au fost deja desemnați cei șase procurori delegați cu care Parchetul European va colabora în România, iar patru dintre aceștia provin chiar din Direcția Națională Anticorupție.

„România va fi cal de bătaie pentru doamna Kovesi, nu aveți nicio grijă! Și-a luat toți gealații, toate slugile ca să facă dosare ca până în 2015. Vom avea spectacol, dar mutat la Luxemburg”, a profețit Traian Băsescu la România TV.

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, este o structură a UE înfiinţată în aprilie 2017, în baza procedurii de cooperare consolidată, la care participă doar statele membre care doresc. În prezent, sunt 22 de state membre participante, între care şi România.

Rolul acestei structuri este de a colabora mai strâns în investigarea şi urmărirea penală pentru infracţiuni care afectează bugetul UE, precum frauda, corupţia, spălarea de bani, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Parchetul European (EPPO) va efectua investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 de euro sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane de euro.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie