sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are finanțare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost realizat primul pas spre Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu.

„Am semnat contractul pentru finanțarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu.

Valoare angajamentului din POIM (2014 -2020) este de 27,5 milioane de lei.

Este un pas important pentru proiect deoarece arată decizia Comisiei Europene de a finanța și construcția acestui drum de mare viteză”.

În martie 2021, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța și el că a semnat contractul.

„Azi am participat, la sediul CNAIR, la semnarea contractului pentru proiectarea „la cheie” (studii geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizații) pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu cu o lungime de circa 100 km”.

Potrivit acestuia, noul drum va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. „Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone”, spunea la acea dată Cătălin Drulă.

„Acesta este un alt exemplu de proiect important pentru dezvoltarea economică a unei zone a țării prin conectare la rețeaua de drumuri rapide. Drumul expres are separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile”, a mai detaliat Drulă.

CNAIR anunța așadar pe 17 martie 2021 că a semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.
Valoarea contractului era la acea data de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni, împărțit astfel:
– Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere
– 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF)
– 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).
– 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie