luni, iunie 21, 2021
26.9 C
Craiova

Subvenție de 8.500 de lire la hectar pentru fermierii englezi care plantează păduri

Fermierii englezi sunt încurajați să planteze păduri prin intermediul unui instrument financiar intitulat EWCO – England Woodland Creation Offer (adică Oferta de Creare a Pădurilor în Anglia).

Schema prevede 16 milioane de lire sterline și a fost lansată deja, iar președintele Comisiei forestiere, Sir William Worsley, a declarat că va sta la baza propunerii de păduri în cadrul viitoarei scheme de gestionare a terenurilor de mediu (ELM), relatează Asociația Forestierilor din România (ASFOR).

Conform schemei, fermierii și proprietarii de terenuri vor primi până la 8.500 de lire sterline / ha pentru a acoperi 100% din costul de capital al înființării pădurilor.

Mai mult, participanții la schemă ar putea beneficia de un „palet” de plăți suplimentare, de până la 2.800 lire sterline/ ha, pentru a oferi beneficii publice și de mediu suplimentare, precum accesul public sau controlul inundațiilor.

„Este grozav faptul că această schemă va începe să recunoască și să recompenseze pe cei care plantează copaci pentru multitudinea de beneficii pe care arborii le pot oferi sub toate formele”, a spus el. „De asemenea, este foarte încurajator să vezi gestionarea arborilor finanțată.”

Vor fi efectuate de asemena plăți anuale de întreținere de 200 lire sterline / ha timp de 10 ani, pentru a acoperi inclusiv înlocuirea puieților, gestionarea dăunătorilor și plivirea.

EWCO face parte din Planul de acțiune pentru arbori din Anglia, anunțat luna trecută, și are o țintă de 10.000 ha de pădure nouă – în principal, dar nu exclusiv specii native – plantate până în 2024.

În cazul în care schema va fi suprasubscrisă, Sir William a spus că va cere Trezoreriei mai multe fonduri, profitând de entuziasmul actual al guvernului pentru plantarea copacilor. El a fost, de asemenea, optimist că vor exista suficiente provizii de puieți de la pepinierele din Marea Britanie, Planul de acțiune „Anglia pentru arbori” oferind fonduri pentru a ajuta pepinierele să crească producția.

„Trebuie să ne folosim terenurile agricole productive pentru a cultiva recolte bune, dar știu din propria mea fermă că există zone în care putem câștiga mai mulți bani din cultivarea copacilor decât creșterea grâului”, a spus Sir William.

Participanții la EWCO vor putea, de asemenea, să se înregistreze în conformitate cu Codul de carbon al pădurilor, ceea ce le va permite să vândă credite de carbon din pădure cumpărătorilor privați în viitor.

Mark Bridgeman, președintele Country Land & Business Association (CLA), a declarat că proprietarii de terenuri ar fi bine să arunce o privire asupra schemei. „Plățile pentru crearea de păduri în cadrul Ewco sunt semnificativ mai bune decât schemele anterioare, iar suprafața minimă de aplicare a fost redusă la 1 ha, ceea ce ar trebui să crească interesul pentru plantarea copacilor”, a spus el.

 

 

 

Ultimele stiri

Horoscop, 22 IUNIE 2021. Ce îți rezervă astrele

Berbec Ziua va fi destul de agitată la serviciu, dar nici în plan personal lucrurile nu stau mai grozav. Poţi...

Mai multe articole din aceeasi categorie