Summitul de la Sibiu, reflectat pozitiv si de presa internationala! Multe din publicatiile europene au scris laudativ despre oras si locuitorii sai!

Summitul de la Sibiu a fost un succes din toate punctele de vedere. Cel mai important aspect a fost modul cum au reactinat liderii europeni la frumsetea orasului Sibiu. De la Donal d Tusk pana la Angela Markel, toti au fost vrajiti de modul cum arata Hermannstadt si, mai ale, de caldura oamenilor. Imagini cu Angela Merkel, poate cel mai dur om politic al Europei, care este pur si simplu imbratisata si pupata de sibieni au facut inconjurul Europei. Pe leanga reactiile liderilor UE, si preda internationala a scris pozitiv despre intlanirea de la Sibiu.

Politico.eu noteaza ca liderii UE s-au reunit in Sibiu, intr-un summit informal de o zi, pentru a discuta despre “locul Europei in lume”, dar si pentru a pune bazele agendei blocului comunitar in urmatorii cinci ani.

Publicatia il citeaza pe Donald Tusk, presedintele Consiliului European, care a afirmat ca s-a indragostit de Sibiu, iar Europa s-a indragostit, de asemenea, de oras.

Si Associated Press a scris despre evenimentele de joi din tara noastra, materialul sau fiind preluat de News 1130.

“Conflictele politice din Romania au fost reluate, joi, intrucat presedintele tarii a criticat unii politicieni pentru ‘atacarea institutiilor europene’ si pentru subminarea pozitiei tarii in Uniunea Europeana”, potrivit sursei citate.

AP scrie si despre Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, care a declarat ca Romania trebuie sa depuna eforturi in continuare pentru a atinge standardele europene in ce priveste statul de drept.

“Principalul subiect care creeaza cele mai mari controverse este o lege propusa recent de Partidul Social Democrat, care ar acorda amnistie politicienilor acuzati de coruptie, printre care si seful PSD, Liviu Dragnea, considerat liderul de facto al tarii si adevarata putere din spatele prim-ministrului”, mai noteaza jurnalistii.

Si Bloomberg a scris despre summit si declaratia de la Sibiu: “In asa-numita declaratie de la Sibiu, botezata dupa orasul transilvanean, unde s-au intalnit liderii UE, acestia au promis sa protejeze ‘democratia si statul de drept’, insa nu este clar ca toti au aceeasi intelegere a conceptelor.

Polonia, Ungaria si Romania sunt acuzate ca submineaza standardele democratice, in timp ce obstacolele politice intalnite in procesele de sanctionare inseamna ca, pana acum, celelalte state membre nu au reusit sa se impuna pentru a le pune la punct”.

De asemenea, France24 a scris ca Uniunea Europeana si-a facut planuri pentru o uniune fara Marea Britanie.

Liderii europeni au semnat, joi, o declaratie pentru un viitor al Uniunii Europene post-Brexit, promitand o “noua Uniune in format 27, gata sa-si imbratiseze viitorul ca unul”.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu