luni, iunie 21, 2021
26.9 C
Craiova

Surpriză! Sorin Boza, fostul șef al CEO, primul pe lista PMP Gorj la Senat

PMP Gorj a depus în urmă cu scurt timp listele cu candidații la Parlament. Pe locul I la Senat este Sorin Boza, fostul șef al Complexului Energetic Oltenia. Pe locul I la Camera Deputaților este Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj.

Contactat de euroolteniainfo.com, Boza a spus că a acceptat cu greu să candideze, pentru că propunerea e mai veche, și a tot refuzat. El spune că s-a decis ieri, după mai multe discuții cu Davițoiu dar și cu Eugen Tomac, președintele PMP.

„M-am alăturat acestui proiect politic în momentul în care am discutat cu Nicolae Davițoiu și Eugen Tomac și am văzut proiectul lor pentru țară pe următorii patru ani. În al doilea rând, ceea ce m-a  mai determinat să candidez este că pot ajuta județul. Urmează o perioadă în care trebuie pus în aplicare mecanismul pentru o tranziție justă. Acesta presupune tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic și vor fi alocate fonduri cu scopul de a atenua impactul socio-economic al tranziției. Am fost de la început aproape de acest proiect, prin EuraCoal, Asociația Europeană a Cărbunelui, unde sunt vicepreședinte. Urmează chiar perioada de aplicare a acestui fond și pot să ajut atât Complexul Energetic Oltenia, cât și județul Gorj”, spune Sorin Boza.

„Sper să câștige cei cu proiecte serioase”

Boza nu a mai fost până acum membru într-un partid politic, prin urmare campania pentru parlamentare este prima la care participă. „Sper să fie o campanie curată. Să câștige cei care au proiecte serioase, viabile pentru Gorj. Eu îmi propun să ajut, să ascult oamenii, să fiu deschis. Acest județ are nevoie de oameni care să muncească pentru el”.

Susținut de sindicate

Presa locală a luat deja reacții de liderii sindicatelor din CEO apropo de candidatura fostului director. Cu toții au avut cuvinte de laudă la adresa lui.„Este foarte îndrăgit. Cât a fost director general, a coborât printre oameni. Cred că se vor schimba planurile multor politicieni”,  a spus Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, la Radio Infinit. Și Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că Sorinel Boza are o imagine bună în rândul salariaților CEO, iar Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, crede că Boza are șanse să obțină mandatul de senator.

„Dacă nu câștig, îmi văd de viața mea”

Sorin Boza spune că nu va fi o nenorocire pentru el dacă nu câștigă alegerile și nu ajunge în Senat. „Eu nu trăiesc din politică. Dacă nu câștig, îmi văd de viața mea, voi continua proiectele mele. Am muncit toată viața, nu am așteptat nimic de la nimeni. Va fi o experiență nouă pentru mine”.

Premiat pentru bun management

Prezența lui Boza pe listele PMP e un câștig de imagine pentru partid și datorită CV-ului complex al fostului director general al CEO. Sorin Boza a fost desemnat în ami multe rânduri manager de top sau managerul anului și a primit și distincția specială “THINK BIG” in revistele Business Magazine si Forbes, acordată de un juriu independent. Ca pregătire, este inginer cu master la Universitatea Petrol-Gaze. De-a lungul carierei sale a urmat mai multe cursuri de perfecționare în străinătate (Statele Unite, Europa, Canada sau China). El a lucrat în compania Lafarge din 2005 până în 2016, moment când a ajuns la CEO. Mai întâi a condus Divizia de Strategii-Devoltare, după care a devenit director general și președinte al Directoratului. În ianuarie 2020, guvernul PNL a decis înlocuirea sa.

Ultimele stiri

Horoscop, 22 IUNIE 2021. Ce îți rezervă astrele

Berbec Ziua va fi destul de agitată la serviciu, dar nici în plan personal lucrurile nu stau mai grozav. Poţi...

Mai multe articole din aceeasi categorie