Tariceanu incepe sa se distanteze clar de Dragnea si PSD! Declaratii fara precedent ale liderului ALDE, contrazise de seful PSD! Se rupe alianta de guvernare?

Calin Popescu Tariceanu a facut astazi declaratii care par mai dure ca oricand si care dau semnalul unei distantari clare si profunde de PSD, partenerul de la guvernare. “România nu e pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE din cauza razboiului politic intern actual” a reprezentat cea mai tare declaratie a liderului ALDE de la infiintarea formatiunii pana in prezent.

“Mulţi au spus că solicitarea ALDE de a găsi un consens ar echivala cu un pas în spate în efortul de a stopa abuzurile. Nimic mai fals. Înainte de toate, faptul că astăzi oficialii europeni încep să admită că în România există o gravă problemă reprezentată de protocoale, faptul că astăzi se vorbeşte despre reglementarea ascultărilor abuzive ale telefoanelor sunt şi rezultatul eforturilor ALDE. Eforturi însă realizate cu pragmatism, consecvenţă, folosind atât armele discursului politic, cât şi pe cele ale diplomaţiei. Trebuie să înţelegem momentul prin care trece România şi de aceea acordul propus de ALDE este extrem de important. În primul rând, trebuie spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie”, a scris joi Tăriceanu pe Facebook.

“Liderii europeni inteleg mult mai bine jocurile politice!”

„Dacă preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimişi la colţ de către liderii europeni care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări. Acordul propus de ALDE este unul din ultimele trenuri, dacă nu ultimul în ceea ce priveşte gestionarea cu succes a preşedinţiei Uniunii Europene”, adaugă el.
Liviu Dragnea a pus melodia cu “Guvernul este in grafic”
PSD  i-a raspuns lui Tariceanu atat prin premierul Viorica Dancila, cat si prin liderul Liviu Dragnea. “Referirea domnului tariceanu era legată de dezbinarea care există în societate, de dezbinarea între partidele politice, nicidecum din punct de vedere organizatoric, logistic sau al programului pentru preluarea Preşedinţiei rotative”, a declarat Viorica Dăncilă înainte de şedinţa conducerii PSD

La randul lui, Liviu Dragnea a precizat  ca „nu am înţeles foarte bine la ce se referă domnul Tăriceanu când a spus că România nu e pregătită pentru gestionarea preşedinţiei Consiliului UE. Guvernul este foarte bine pregătit să gestioneze preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de anul viitor. Camera Deputaţilor este foarte pregătită pe dimensiunea parlamentară. Nu pot să spun că România nu e pregătită, ba dimpotrivă”.

Declaratia de astazi este prima luare de pozitie majora prin  care Tariceanu se delimiteaza clar de anunturile bombastice ale PSD si ale membrilor acestuia.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu