luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Taxele pentru echivalarea diplomelor au fost eliminate

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a emis recent ordinul nr. 3.193/2020 privind eliminarea și actualizarea unor taxe pentru serviciile prestate de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED).

Prin acest act normativ au fost eliminate taxele de recunoaștere/echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene. Accesul pe piața muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie. Anterior,  un absolvent  care cerea echivalarea diplomei de licență, de exemplu, trebuia să plătească o taxă de 50 de lei.

Taxa pentru recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare se va păstra numai pentru cetățenii din afara Spațiului Economic European, respectiv al Confederației Elvețiene.

„An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universități din străinătate. Mulți dintre ei au ales să revină în țară. Ca ministru al Educației și Cercetării am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii, a spus Monica Anisie.

Ultimele stiri

Sabrina Voinea, răvășitoare în rochie de seară la „Gala Femei de Succes”!

Cea mai bună gimnastă din România a fost premiată pentru readucerea gimnasticii românești pe podiumurile internaționale! Pe scena pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie