joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Telescunul de la Domeniul Schiabil Transalpina va reporni în decembrie, după șapte ani

Sezonul pe Domeniul Schiabil Transalpina, județul Vâlcea, se deschide anul acesta în decembrie, promit administratorii, anunță ski-outdoor.ro. Pârtia de la telescaun, de peste un kilometru lungime, dar și instalația de transport pe cablu, care nu a mai fost pornită din 2014, sunt noutățile sezonului de iarnă 2021-2022.

Administratorii Domeniului Schiabil Transalpina sunt deciși să deschidă printre primii sezonul de schi, lucru care se va întâmpla în luna decembrie, dar nu mai târziu de 20 decembrie.

„Sezonul de schi se va deschide când condițiile în ceea ce privește stratul de zăpadă și temperaturile pentru producerea zăpezii artificiale vor fi propice. Nu o să mai întâmpinăm dificultățile din anii trecuți, când tot timpul era o necunoscută data de deschidere a sezonului. Dacă până acum Transalpina întotdeauna era ultima, sezonul acesta vrem să fim, dacă nu primii, printre primii, în funcție și de cum ne ajută vremea”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Adrian Iepure, reprezentant al administratorului Domeniului Schiabil Transalpina.

Acesta spune că noutățile sezonului constau în darea în funcțiune a pârtiei de la telescaun, care anul trecut nu a funcționat, dar și a instalației de transport pe cablu, care nu a mai fost pornită din 2014.

Este vorba de o pârtie care are în jur de 1-1,1 kilometri.

Telescaunul, funcțional

În ceea ce privește telescaunul, anul acesta au fost făcute investiții pentru achiziționarea unor piese de schimb, dar și pentru examinările magnetografice ale cablului.

„Instalația are toate reviziile la zi, inclusiv examinările magnetografice ale cablului. A fost o operațiune foarte anevoaisă. Instalația are un număr de 100 de scaune, care automat, având o vechime mai mare de 6 ani și fiind o instalație nedebraiabilă, adică scaunele sunt permanent pe cablu, trebuiesc, în momentul în care se face examinarea, toate demontate. A fost ceva foarte anevoios, s-a lucrat numai pe asta undeva la o lună”, a explicat administratorul.

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie