luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Tenisul de masă continental s-a mutat la Cluj! Campionatul European a început cu o victorie superbă a echipei masculine a României!

Clujul a adunat toată crema tenisului de masă continetal. Moderna Sală Polivalentă din orașul de pe Someș găzduiește cei mai buni jucători și cele mai bune jucătoare din unul dintre cele mai populare sporturi din lume. 24 de țări la feminin si 26 de țări la masculin se duelează de astăzi până duminică pentru laurii continentali.

Echipele României domină. Și ca joc, și ca imagine, și ca atitudine. Nu știi ce să remarci mai întâi. Seriozitatea lui Ovidiu Ionescu, determinarea Elizei Samara, aerul de puștoaică rebelă al lui Bernadette Szocs sau calmul Danielei Dodean. Toate sunt acoperite de presiunea competitiei. Fetele au de apărat ultimele două medalii de aur de la Luxemburg si Nantes, iar baietii visează frumos la o medalie de bronz.

Primii care au intrat in arenă au fost băieții. Meciul cu Luxemburg părea ușor, dar ne-a dat destule frisoane. Ovidiu Ionescu a început ezitant și dupa ce a condus cu 2-0 a pierdut incredibil in fata lui Mladenovici. 0-1 la meciuri si spectatorii se frecau la ochi.

A urmat un nou thriller. Clujeanul Rares Sipos a avut mult de furca in fata lui Glod. La 2-2 la seturi, spectatorii l-au purtat insa pur si simplu spre victorie, atmosfera fiind una electrizanta. Iar gestul de la finalul partidei castigate de român a fost unul mai mult decat emotionant. 10 tineri si-au scos bluzele si au afisat tricourile pe care era poza sorei lui Rares, decedata la doar 18 ani intr-un accident de masina produs de un inconstient criminal.

1-1 la meciuri si începeam din nou sa respiram. A urmat un meci perfect al lui Hunor Szocs in fata unui roman stabilit in Luxembrug, Traian Ciociu. La 57 de ani, acesta este cel mai in varsta jucator aflat in activitate din tot tenisul mondial. Huni l-a spulberat. 3-0 la seturi, 2-1  la meciuri si invitatia lansata catre Ovdiu Ionescu pentru a inchide meciul in fata lui Glod.

Ovi a jucat de data aceasta perfect si nu i-a lasat nicio sansa adevrsarului. 3-0 sec si victorie frumoasa a tricolorilor in primul meci la Europene.

Europene oragnizate la superlativ de Federatia Romana de Tenis de Masa.

“Ca fost sportiv de performanță, chiar în domeniul tenisului de masă, sunt mândru să văd echipele României jucând acasă și să simt respectul pe care toate celelalte țări ni-l poartă. Sunt recunoscător să trăiesc live în aceste zile, de la fața locului, (aproape) aceleași emoții ca ale sportivilor noștri.

Felicitări Federația Română de Tenis de Masă , Federației Europene de Tenis de masă( European Table Tennis Union) și organizatorilor pentru acest început de eveniment fără cusur.

Dar în special felicitări sportivilor și mult succes.

Nu doar antrenorii și familiile voastre sunt mândri de voi, ci întreaga Românie.

Întreaga țară iubește tenisul de masă și întreaga țară vă e familie în aceste zile!

Mult succes! Hai România!”, a declarat Radu Voinea, unul din cei mai talentati jucatori de tenis de masa pe care i-a dat Oltenia.

Sala Polivalenta din Cluj arata mai spectaculos ca niciodata. Iar fetele si baietii din echipele Romaniei par actorii perfecti pentru un film care nu are cum sa nu se incheie cu happy end.

Hai Romania!

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie