vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

Tensiuni în PNL: mai multe filiale cer demisia lui Florin Cîțu

După ce anul trecut au ținut agenda publică ocupată cu congresul PNL din septembrie și cu campania „echipei câștigătoare” a lui Florin Cîțu, mai mulți lideri locali s-au răzgândit și nu-l mai vor în fruntea PNL. Potrivit surselor g4media.ro, peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă.

Dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca mâine dimineață ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar.

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Deputatul Ben Oni Ardelean spune că partidul are urgent nevoie de un „restart” și de o „schimbare de macaz” și, fără să solicite direct  schimbarea din funcție a liderului Florin Cîțu, tot ce afirmă conduce spre această idee.

„Uneori premierul Ciucă este sabotat din interiorul PNL”, a spus Ardelean la Realitatea Plus. El a acuzat că în partid s-au luat mai multe „decizii incorecte” și că deciziile importante se iau fără „toți actorii” din partid. Liberalul l-a acuzat apoi pe liderul PNL Florin Cîțu că nu și-a respectat unele promisiuni făcute în interiorul partidului.

„Două-trei poze facute in America nu salveaza pe nimeni de explicatiile pe care trebuie sa le dea in fata partidului”, a mai spus deputatul PNL, legat de recenta vizita in SUA a liderului formațiunii.

Ardelean a spus apoi că Florin Cîțu „trebuie să ia o decizie” legată de cariera sa în PNL în baza sondajelor de opinie care îl dau la un scor modest. „Niciun presedinte de partid la final de mandat, nu la inceput, nu a avut asa un scor scazut”, a spus deputatul PNL despre Cîțu. „Trebui sa raspunda cum considera domnia sa ca trebuie sa raspunda in acesta situatie, vizavi de prestatia pe care o are in spatiul public”, a continuat el.

Într-o intervenție la Antena 3, Ben-Oni Ardelean a adăugat, despre Florin Cîțu: „Dacă trece lumea pe lângă tine ca pe lângă un stâlp de telegraf, ai o problemă”.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie