TITLUL IN ZAVOI! Valcea poate redeveni regina handbalului romanesc! Desi au pierdut meciul cu CSM Bucuresti, oltencele raman mari favorite la castigarea campionatului!

SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut meciul pentru titlu cu CSM București, 29-30, în partida restantă din etapa a 18-a a Ligii Naționale. Chiar daca au pierdut, oltencele au prima șansă la câștigarea campionatului. În acest moment, Vâlcea are 51 de puncte, iar CSM 48, dar și un meci mai puțin disputat, cu 6 etape rămase de jucat din Liga Națională. În cazul în care cele două echipe vor termina la egalitate de puncte, jucatoarele din Valcea vor câștiga campionatul, ținând cont că în tur s-au impus, la București, cu 22-19.

Astfel, în cazul în care va câștiga cele 6 meciuri rămase de disputat, considerate lejere, Vâlcea va deveni noua campioană. CSM va uita greu faptul că, în repriza a doua a meciului a condus chiar și cu 6 goluri avans.

Prima repriză a avut un ritm demn de o finală a campionatului. CSM București a început mai bine, pe fondul intervențiilor excelente ale porțăriței Jelena Grubisic, care a terminat prima parte cu 6 parade. Pivotul sârb Marija Petrovic a fost protagonista jocului vâlcencelor, luptându-se eroic pe semicerc cu Cvijic. Actul de debut s-a încheiat la egalitate, scor 12-12.

CSM București a ieșit cu o energie suplimentară de la cabine. Pătrunderile incisive ale lui Omoregie și Radicevic au dus rapid campioana la 6 goluri distanță. Ucraineanca Irina Glibko a avut însă o tresărire de orgoliu cu un sfert de oră înainte de final, a luat acțiunile pe cont propriu și a redus diferența la un singur gol cu 10 minute rămase din joc!

Diferența s-a menținut în limitele a două goluri, făcând finalul unul dramatic. Vâlcea a avut șansa să închidă definitiv calculele cu 7 minute înaintea ultimului fluier. Ana Maria Popa a irosit un contraatac, încercând să o lobeze pe Paula Ungureanu. Radicevic a ratat și ea același procedeu la acțiunea imediat următoare. Bucureștencele s-au precipitat, au cedat două mingi pe greșeli la construcție.

Spanioloaica Fraga Fernandez a dat loviturile decisive, marcând două goluri de excepție în ultimele 3 minute. Cu 3 secunde înaintea finalului, la 29-29, bucureștencele au reușit să salveze o victorie cu un gol de la centrul terenului, la care gazdele au protestat îndelung. 

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu